Blejski odbojkarji so v finalni seriji brez večjih težav ugnali UKO Kropo. Foto: www.ach-volley.si
Blejski odbojkarji so v finalni seriji brez večjih težav ugnali UKO Kropo. Foto: www.ach-volley.si
Andrej Flajs
Andrej Flajs je s sezono zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Blejci osmič državni prvaki

Gostje so se tokrat Blejcem bolje upirali kot na prvih dveh finalnih tekmah, na katerih so nasprotniku odščipnili 44 oziroma 37 točk. Tokrat so jih na tekmi, ki je trajala uro in deset minut zbrali 60. ACH Volley je z napadi zbral 40 točk, štiri več od nasprotnika, z bloki pa devet (UKO Kropa 6). V asih je bilo izenačeno (4:4). Odbojkarji Krope so storili kar sedem napak več (22:15).

Pri domačih je blestel Kay van Dijk, ki je zbral kar 17 točk (storil je sicer štiri napake), pri gostih pa je bil najučinkovitejši Jernej Potočnik (12 točk).

Važno je, da so se okitili z novo zvezdico
"Kropi moram še enkrat čestitati za nastop v finalu. V tretji tekmi so tudi pokazali, zakaj so se uvrstili v finale, tokrat so nam nudili odličen odpor. Mi pa nismo bili pravi. Poznala se nam je utrujenost, podzavestno pa se nam je tudi prikradla misel na počitnice. A najvažnejše je, da smo zmagali in se okitili z novo zvezdico. S sezono moramo biti zadovoljni, osvojili smo vse možne naslove razen lige prvakov, kot velik dosežek pa si štejem tudi dejstvo, da smo napolnili Stožice," je dejal blejski kapetan Andrej Flajs.

Kapetan Krope Luka Slabe pa je dodal: "Naš cilj v tretji tekmi je bil, da nekoliko namučimo ACH. To nam je uspelo, škoda je, da smo po izenačenih začetkih nizov v nadaljevanju popustili na sprejemu, kar je bilo odločilno. A ne glede na poraz tokrat moramo biti zadovoljni, tako kot s celo sezono. Bila je fenomenalna, zdaj pa je naša naloga, da približno tako raven zadržimo in klub naredimo stabilen. Ne želimo biti muha enodnevnica."

DP v odbojki, finale, tretja tekma:

ACH VOLLEY - UKO KROPA - 3:0
3:0 (19, 21, 20)
Van Dijk 17, Jakopin 11, Rašič 10, Flajs 8, Kamnik 3, Vinčić 2; Potočnik 12, Stavbar in Hrovat 8, Slabe 7, Zupanc 6, Jereb 4.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na tri zmage

Blejci osmič državni prvaki