ACH Volley je osvojil svoj peti naslov v samostojni Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO
ACH Volley je osvojil svoj peti naslov v samostojni Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO
Salonit se je v finalu dobro upiral favoriziranim Gorenjcem. Foto: MMC RTV SLO
Blejci znova potrdili premoč
Blejci vendarle do naslova

Blejci, ki so prejšnji teden v Soški dolini izgubili gladko z 0:3, so bili tokrat zelo motivirani in slavili s 3:1. To je bil tudi skupni izid v zmagah. Prvi niz so dobili s 25:22, odločilne pa so bile tri zaporedne točke pri izidu 18:17. V drugem nizu je bilo zadnjič izenačeno pri 12:12, nato pa so gostje stopili na "plin" in po nizu odličnih servisov Delana Thomasa zmagali s 25:17.


Prerojenemu Salonitu je tretji niz pripadel s 25:21, v zadnjem pa proti natančnim servisom Bleda ni več našel orožja (25:14). Šepati je začel tudi blok. Jasmin Čuturič je s servisi poskrbel za vodstvo s 6:2, Tine Urnaut pa je prednost povišal na 11:4.

Ko so domači začeli vnovič loviti goste, si je najprej gleženj poškodoval Alen Pajenk, nato so sledile sumljive točke Blejcev in protest Salonita do dveh kazenskih točk, za nameček pa je izpadlo električno omrežje na igralni polovici gostov, čemur je sledil krajši premor. Tudi po njem si Primorci niso več opomogli in pokal je romal na drugi konec Slovenije.

IZJAVE PO TEKMI

Radovan Gačič, trener ACH Volleyja: "Z izjemo tretjega niza smo igrali solidno. Ne sicer fantastično, a dovolj dobro za finalno zmago. Mislim, da smo zasluženo prvaki. Salonit se je izkazal kot odlična ekipa. Menim, da je bil na današnji tekmi še najslabši. Letos smo osvojili tri lovorike, prav do naslova državnega prvaka smo prišli z največ težavami."

Jasmin Čuturič, igralec ACH Volleyja: "Dva dni smo popustili s treningi, da se spočijemo. Sem smo prišli odločeni, da gremo danes do konca. Nismo se bali, da bi izgubili. Nervoza je šla iz glav. Najtežje je ponavljati uspehe, vendar zaslužimo si to, zahvale pa gredo tudi vsem, ki so nam pomagali zunaj igrišča."

Alan Komel, igralec Salonita: "Trenutno sem razočaran. Vedel sem, da je Bled dobra ekipa, toda želel sem si peto tekmo. Moram jim čestitati, danes so odigrali predobro za nas."

Andrej Berdon, igralec Salonita: "V finalno serijo smo vstopili sproščeno, saj nismo imeli česa izgubiti. Po tekmi v Radovljici smo videli, da lahko storimo tudi kaj več, na koncu smo dosegli vsaj častno zmago. Danes smo slabo servirali in sprejemali, kar se ti proti taki ekipi, kot je ACH Volley, maščuje. Drugo leto bomo igrali v Evropi, toda o tem še ne razmišljamo, zato bi to vprašanje prestavil na poznejši datum."


Finale, četrta tekma:
SALONIT ANHOVO - ACH VOLLEY 1:3
1:3 (-22, -17, 21, -14)

Salonit Anhovo: Paravan, Purificacao 9, Berdon 9, Komel 15, Mengozzi 6, Kovačič 9, Orel, Vinčič, Bagarić, Berlot, Savičič.

ACH Volley: Urnaut 17, Pajenk 10, Čebron, Taliaferro, Gaparini 1, Touzinsky 13, Čuturič 11, Pleško, Thomas 13, Škorc, Kamnik, Satler 3.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na tri zmage.
M. R.
Blejci znova potrdili premoč
Blejci vendarle do naslova