Matija Pleško je nepogrešljivi člen Blejcev. Foto: MMC RTV SLO
Matija Pleško je nepogrešljivi člen Blejcev. Foto: MMC RTV SLO
Tilen Kozamernik
Tilen Kozamernik bo okrepil trenerski štab. Foto: MMC RTV SLO
Davor Čebron
Davor Čebron ostaja pri Blejcih. Foto: MMC RTV SLO

Najprej jih v Interligi čaka gostovanje pri Mladosti v Zagrebu. V zadnjih petih letih so Blejci vseskozi napredovali, lani pa so prvič zaigrali tudi v Ligi prvakov. Lani so ubranili naslova slovenskih državnih in pokalnih prvakov, zmagali pa so tudi v Interligi. Dolžniki so ostali prav v najbolj elitnem evropskem klubskem tekmovanju. V letošnji sezoni znova ciljajo na uvrstitev v drugi del tega tekmovanja; tihe želje so celo nekoliko višje, saj se želijo prebiti med najboljših šest ekip v Evropi.

Liga prvakov se bo začela 4. novembra. Favorit v skupini E je nedvomno Trentino Volley, francoski Beauvais Oise in avstrijski AON Hotvolleys pa naj bi se z Blejci borila za drugo mesto.

Novi trener Hoag nima skromnih ciljev
"Z izjemo nekaj starejših igralcev je moštvo zelo mlado in ima velik potencial. Sicer vseh igralcev še nisem imel niti priložnosti dodobra spoznati, kajti prvič smo se vsi skupaj zbrali pred tednom dni, ko so se reprezentanti priključili drugemu delu ekipe in smo skupaj odšli na priprave v Romunijo. Glede na videno sem vseeno prepričan, da je ta ekipa sposobna velikega rezultata. Moj osebni cilj je uvrstitev na zaključni turnir lige prvakov, torej med štiri najboljše ekipe v Evropi. Seveda pa je pred nami še veliko dela, tako s posamezniki kot z uigravanjem celotnega moštva," je pred novo sezono optimističen novi trener Glenn Hoag.

Močna trenerska ekipa
49-letni izkušeni strokovnjak iz Kanade je najbolj zveneča okrepitev. Z moštvom Paris Volley se je pred leti veselil tudi prvega mesta v najmočnejšem klubskem tekmovanju stare celine. Poleg že v pretekli sezoni aktivnega Radovana Gačiča bo funkcijo pomočnika opravljal tudi Tilen Kozamernik, ki je že opravljal delo trenerja v tem klubu, v zadnjih dveh letih pa je bil selektor slovenske ženske izbrane vrste.

Zelo okrepljen igralski kader
Igralska vrsta je doživela veliko sprememb. Po letih nastopanja v tujini se je v domovino vrnil korektor Saša Gadnik, po enem letu igranja v Franciji pa se je na Bled vrnil tudi sprejemalec Andrej Flajs. Libero Aleš Fabjan, ki je bil posojeni igralec pri sosedih iz Kranja, se je vrnil v domači klub, svojo prihodnost na Bledu vidi tudi mladi reprezentant Alen Šket, ki je pred tem branil barve mariborskega prvoligaša.

Od tujih odbojkarjih so se pri ACH Volleyju odločili za nakup Portoričana Angela Pereza in Kanadčana Nicholasa Cundyja, ki igrata na mestu podajalca oziroma sprejemalca.

Ob omenjenih okrepitvah bodo tako kot lani klubske barve branili še Alen Pajenk, Davor Čebron, Matevž Kamnik, Delano Thomas (vsi blokerji), Mitja Gasparini (korektor), Jasmin Čuturič, Matija Pleško (oba sprejemalca), libero Sebastijan Škorc in podajalec Rok Satler.

Najmočnejša ekipa v Sloveniji do zdaj
Vodstvu kluba je uspelo zbrati ekipo, ki jo glede na kakovost do zdaj najmočnejša v slovenskem prostoru. "Ta generacija ima možnost in znanje doseči to, kar ni uspelo še nikomur v slovenski odbojki. Želja je, ne le zmagovati, ampak s pravim odnosom in pristopom do tega lepega športa tudi zadovoljiti ljudi, ki tako ali drugače vlagajo vanj," je povedal častni predsednik kluba mag. Herman Rigelnik.

C. R.