Vid Jakopin, Matevž Kamnik in soigralci so pred težko nalogo. Uvrstitev v četrtfinale bi bila pravi podvig. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vid Jakopin, Matevž Kamnik in soigralci so pred težko nalogo. Uvrstitev v četrtfinale bi bila pravi podvig. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley - Zenit Kazan
Bo ruski blok znova previsok za slovenske prvake? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pred ACH-jem misija (ne)mogoče
Blejci brez bele zastave v Kazan

Pred tednom dni so Maksim Mihajlov, Sergej Tetjukin, Reid Priddy in Lloy Ball povsem ustavili domače. Moštvi sta imeli medtem tekmi v domačih tekmovanjih. Blejci so odigrali srečanje srednjeevropske lige proti Salonitu, ki je štela tudi za DP, in zmagali s 3:0. Na drugi strani je Zenit v ruskem državnem prvenstvu presenetljivo klonil (1:3) z ekipo Fakel Novi Urenogoj. Kljub porazu je Kazan zadržal prvo mesto na lestvici, kjer ima točko naskoka pred Lokomotivo.

Najprej zmaga, nato uspeh v zlatem nizu
Blejci ne skrivajo želje, da bi v Kazanu izsilili zlati niz ter nato skupno zmago. Po novih pravilih evropske zveze Cev namreč v izločilnih dvobojih ne štejejo osvojeni nizi, temveč le zmage. Tako v primeru uspeha ene od ekip na vsaki tekmi o napredovanju na povratnem dvoboju odloča dodatni, zlati niz.

Kolaković: Smo dobro razpoloženi
"V Rusiji bomo zagotovo dali vse od sebe in upam, da bo potem prišel tudi rezultat, takšen, kot si ga želimo. Iskreno upam, da bomo igrali bolje kot na prvem srečanju proti Kazanu. Bistvo je, da je pred nami ena odprta tekma, v kateri bomo poskušali narediti podvig. Seveda se zavedamo kakovosti Zenita, toda ta tekma je za nas poseben izziv in zato smo dobro razpoloženi in dobro pripravljeni," je dejal trener Igor Kolaković.

Dopolnil ga je tudi kapetan Andrej Flajs: "Ne gremo tja igrat tekme zgolj zaradi formalnosti, pač pa smo pozitivno razpoloženi in zato upam, da bomo Ruse premagali v rednem delu, potem pa še v podaljšanem zlatem nizu. V minulem tednu smo trenirali zelo kakovostno, tako da se bo to, vsaj upam, poznalo tudi na sami tekmi, predvsem pa bomo morali pokazati nekaj več od tistega, kar smo pokazali minulo sredo doma."

Zmagovalec blejsko-ruskega dvoboja se bo v četrtfinalu 2. in 9. marca stitev na zaključni turnir v Bolzano pomeril z zmagovalcem tekme med belgijskim Randstadom Roeselarejem in poljsko ekipo Skra Belchatow.

LIGA PRVAKOV

OSMINA FINALA, povratne tekme
Sreda ob 18.00 (prenos na TVS 2):
ZENIT KAZAN - ACH VOLLEY 3:0

LOKOMOTIVA BELGOROD - CUNEO (ITA) 0:3

DINAMO MOSKVA - TOURS (FRA) 2:3

BELCHATOW (POL) - ROESELARE (BEL) 1:3

JASTRZEBSKI (POL) - UNTERHACHING 1:3

NOLIKO M. (BEL) - BUDVANSKA RIVIJERA 3:1


Četrtfinale bo na sporedu 2. in 9. marca, sklepni turnir četverice, ki bo v Bolzanu(Trentino) pa 26. in 27. marca.

Pred ACH-jem misija (ne)mogoče
Blejci brez bele zastave v Kazan