Dejan Vinčić (desno) verjame v nov uspeh Blejcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Vinčić (desno) verjame v nov uspeh Blejcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley
Blejcem gre za zdaj vse po maslu: deset zmag v Srednjeevropski ligi, dve zmagi v slovenskem pokalu in dve zmagi v skupini C Lige prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Blejci optimistično proti Olympiacosu

Olympiacos je najprej izgubil v Budvi s 3:0 v nizih, nato pa je doma tesno, s 3:2 ugnal Jastrzebski. Grki kakovost tekmecev priznavajo in se zavedajo, da jih čaka izredno težka naloga. Kljub temu računajo, da bodo ob pomoči navijačev vendarle premagali Slovence. Optimizem jim vlivajo rezultati v državnem prvenstvu, v katerem so po uvodnih treh porazih trikrat zmagali.

Vinčić: Imamo realne možnosti za zmago
"Počasi prihajajo k sebi, počasi se uigravajo. A gotovo so slabši, kot so bili v lanski sezoni. Pozna se jim odhod Ivana Miljkovića, takega igralca ne morejo nadomestiti. Ogledal sem si obe njihovi tekmi v Ligi prvakov, niso me posebej navdušili. Tudi navijači niso tako številni in glasni, kot so bili nekoč. Menim, da imamo realne možnosti, da se tudi iz Pireja vrnemo z zmago," je optimističen organizator blejske igre Dejan Vinčić.

Kolaković: Ni še čas za evforijo
Blejci si želijo nadaljevati zmagovalni niz. Z novim uspehom bi si namreč na stežaj odprli vrata v drugi del. A trener slovenskih prvakov Igor Kolaković miri morebitno evforijo: "Nič ni še zanesljivega. Odigrali smo šele dve tekmi, čakajo nas še štirje dvoboji. Ni še čas za kakšno evforijo. Zaenkrat razmišljamo le o tem, kako priti do zmage v Pireju. Olympiacos je odlična ekipa, paziti se bomo morali njihovega servisa, zelo dobri pa so tudi v napadu. Verjamem pa, da bomo za vse našli protiorožje."

Tekmo, ki se bo začela ob 18.30, si lahko ogledate na TVS 2.

LIGA PRVAKOV - 3. KROG
SKUPINA C

Sreda ob 18.30:
OLYMPIACOS PIREJ - ACH VOLLEY

Ob 20.00:

BUDVANSKA RIVIJERA - JASTRZEBSKI WEGIEL

Lestvica:                              
ACH VOLLEY 2 2 0 6:1 6 točk
BUDVANSKA RIVIJERA 2 1 1 3:3 3
OLYMPIACOS PIREJ 2 1 1 3:5 2
JASTRZEBSKI WEGIEL 2 0 2 3:6 1
Blejci optimistično proti Olympiacosu