Tine Urnaut je bil najboljši v ekipi Bleda. Foto: MMC RTV SLO
Tine Urnaut je bil najboljši v ekipi Bleda. Foto: MMC RTV SLO
Sergej Grankin
V odločilnih trenutkih srečanja so gostje pokazali svoje mojstrstvo, zapustili pa jih ni niti sreča. Foto: MMC RTV SLO
Daniele Bagnoli
Cilj varovancev Danieleja Bangolija je jasen - osvojiti čim več lovorik. Foto: MMC RTV SLO
Rusi premočni za Blejce

Gostitelji so imeli velike možnosti v vseh treh nizih, vendar niso znali izkoristiti svojih žog za niz. Razpoložen je bil Tine Urnaut z 18 točkami. Rusom, ki imajo v svojih vrstah kar osem dvometrašev, so se dobro upirali, na koncu pa je poleg izkušenosti odločil tudi blok.

V prvem nizu zapravili tri točke prednosti
Kljub drugačnim napovedim sta se pri Dinamu pojavila tudi Aleksej Ostapenko in zamejski Slovenec in italijanski reprezentant Matej Černic, ki pa nista vstopila v igro. Blejci so z vodstvom 2:0 v prvem nizu pokazali, da se ne nameravajo predati brez boja. Moskovčani so hitro odgovorili, z dvema blokoma in uspešnimi napadi so dobili pet točk zapored. Gostitelji so po zaslugi Urnauta povedli z 10:9, nekaj trenutkov pozneje pa tudi s 15:12. Toda do konca jim ni uspelo zadržati vodstva. Rusi so izenačili na 16. točki, povedli z 19:17, z razliko dveh točk (23:25) pa tudi niz rešili v svojo korist.

V končnicah jih je izdala nezbranost
Podoben je bil tudi razplet drugega niza. Slovenci so imeli ves čas pobudo (5:3 in 8:5), na drugi tehnični odmor pa so odšli z vodstvom 16:12. Vodili so tudi z 20:17 in celo 24:22, toda nato zapravili štiri zaključne žoge, medtem ko so gostje izkoristili drugo. Tudi v nadaljevanju so Blejci Dinamu vztrajno sledili, v končnici povedli s 24:22, nato pa znova popustili. Moskovčani so dobili štiri točke zapored in se veselili tesne, a zaslužene zmage.

Poraz proti favoritom lige ni tragičen, saj bodo imeli Blejci še eno možnost, da si zagotovijo napredovanje. Naslednjo sredo bodo morali zmagati na gostovanju proti belgijskemu Noliku Maaseiku, Paris Volley pa ne sme presenetiti v Moskvi.

Izjavi po tekmi:
Dragutin Baltič, trener ACH Volleyja: "Nismo bili nadigrani, bili smo jim blizu. V končnicah smo slabo servirali, bili pa smo tudi prenizki v bloku. Ni kaj, zmagala je kakovost, zaslužili pa smo si vsaj niz, saj do končnic nismo igrali slabo. Vsekakor naših upanj še ni konec. Za tekmo proti Noliku se bomo dobro pripravili in verjamem, da lahko zmagamo in da ni konec naših nastopov v Ljubljani."

Tine Urnaut, igralec ACH Volleyja: "V končnicah se vidi naša neizkušenost, v tem se z velikimi moštvi še ne moremo primerjati. To bomo morali do Nolika popraviti, če se hočemo uvrstiti naprej."

5. krog:
ACH VOLLEY BLED - DINAMO MOSKVA
0:3 (-23, -27, -24)

ACH Volley:
Urnaut 18, Čuturič 10, Thomas 9, Touzinsky 7, Čebron 3, Kamnik
2, Šmuc 1, Taliaferro 1.
Dinamo Moskva: Kruglov 16, Berežko 13, Samojlenko 10, Volkov 9, Kornejev 8,
Grankin 5, Poltavskij 5.

PARIS VOLLEY - NOLIKO MAASEIK (BEL)
3:2 (20, 25, -21, -14, 13)


Lestvica:
DINAMO MOSKVA 5 5 0 10 točk
PARIS VOLLEY 5 2 3 7
ACH VOLLEY BLED 5 2 3 7
NOLIKO MAASEIK 5 1 4 6
C. R.
Rusi premočni za Blejce