Odbojkarji ACH Volleyja so že osvojili pokal, nov naslov se jim nasmiha tudi v prvenstvu. V Innsbrucku bodo imeli lepo priložnost, da osvojijo še tretjo lovoriko v sezoni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Odbojkarji ACH Volleyja so že osvojili pokal, nov naslov se jim nasmiha tudi v prvenstvu. V Innsbrucku bodo imeli lepo priložnost, da osvojijo še tretjo lovoriko v sezoni. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley - Zenit Kazan
Vid Jakopin bo med udarnimi aduti trenerja Igorja Kolakovića. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V nedeljskem polfinalu Blejci ne bi smeli imeti težav s hrvaško Mladostjo iz Kaštele, za končni uspeh pa bodo morali najbrž premagati tudi tradicionalne tekmece iz Innsbrucka, ekipo Hypo Tirol. Tirolci so Blejcem zadali edini poraz v sezoni. 29. januarja so namreč doma zmagali s 3:2.

Šket, Kamnik in Simac imajo težave s poškodbani
"Naše misli so ta hip usmerjene na polfinale, ki nas čaka v nedeljo. Res je, da smo dobro igrali v državnem prvenstvu, v katerem smo do zdaj izgubili le en sam niz. Toda ta občutek je lahko varljiv, saj je finalni turnir srednjeevropske lige povsem druga zgodba, tako da se na naše dosedanje rezultate in prikazano igro ne moremo in ne smemo zanašati. Ni vse tako enostavno, kot je morda videti na prvi pogled, saj so bili naši treningi zadnje čase nekoliko okrnjeni zaradi poškodb Alena Šketa in Matevža Kamnika, zdaj se nam je na treningu poškodoval tudi Adam Simac. Nekateri igralci pa zaradi pravil OZS-ja že mesec ali več niso igrali uradne tekme. To so sicer na prvi pogled malenkosti, a lahko vplivajo tudi na končni rezultat," na previdnost opozarja organizator blejske igre Dejan Vinčić.

"Te zadeve bomo odmislili in se osredotočili na našega prvega tekmeca. Gre za ekipo, ki je letos prvič nastopila v tem tekmovanju in se izkazala s kakovostjo. V moštvu imajo tudi dva tujca, ki imata potrebne izkušnje, tako da jih dejansko ne smemo in jih tudi ne podcenjujemo. Res pa je, da je to ekipa, s katero ne bi smeli imeti večjih težav, toda temu občutku se ne prepuščamo. Igrati moramo potrpežljivo, točko za točko in tudi za ceno kakšnega izgubljenega niza ne smemo izgubljati živcev in zbranosti," še dodaja Vinčić.

Vsi v blejski vrsti, ki bo na Tirolsko odpotovala v popolni zasedbi, verjamejo, da bodo igrali v finalu, kjer naj bi jih po napovedih čakal stari znanec, ki je predlani z zmago v finalu na Dunaju (3:0) Blejcem prekinil niz dveh zaporednih zmag v tem tekmovanju. Lani Innsbruck ni prišel v finale, v polfinalu so jih ugnali gostitelji turnirja Dunajčani, ki pa nato proti slovenskim prvakom niso imeli pravih možnosti.

Brazilec Da Costa najnevarnejši igralec Hypa
Če bodo Blejci v polfinalu ugnali Hrvate, bodo morali veliko pozornosti nameniti obrambi nad Brazilcem Paulom Da Costo, ki je januarja v medsebojni tekmi nanizal kar 40 točk. Na koncu je bil tudi drugi najučinkovitejši igralec lige, zaostal je le za Michaelom Laimerjem, ki pa je v ligi igral še enkrat več tekem, saj je poleg nastopa za svoj hotVolleys igral tudi za avstrijsko reprezentanco. Zanimivo je, da je najučinkovitejši igralec ACH Volleyja, Nizozemec Kyle van Dijk, šele na 16. mestu. V statističnih podatkih ima ACH Volleyja le najboljšega sprejemalca, to je libero Daniel Lewis.

SREDNJEEVROPSKA LIGA (M)

ZAKLJUČNI TURNIR, Innsbruck

Polfinale, nedelja:
ACH VOLLEY - MLADOST

POSOJILNICA DOB - HYPO TIROL

Finale bo v ponedeljek.