Blejski odbojkarji optimistično pričakujejo novo sezono. Foto: Reuters
Blejski odbojkarji optimistično pričakujejo novo sezono. Foto: Reuters
Andrej Flajs
Kapetan Andrej Flajs umirja žogo: "Zaključni turnir je aprila. Neumnost bi bila o njem govoriti že zdaj. Najprej se moramo osredotočiti na tri tekmece predtekmovanja. Za zdaj jih še nismo spoznavali, vemo pa, da gre za zanimive in kakovostne ekipe. Poljaki bodo najbrž spet favoriti, a mi se z njimi lahko kosamo. Tako kot tudi s Črnogorci in Grki. Menim, da moramo ustvariti nek kult dvorane, dobivati domače tekme, na tujem pa koga presenetiti. To bo naša računica v predtekmovanju, za nadaljevanje pa bo vse odvisno od žreba."

Blejci so lani z uvrstitvijo na zaključni turnir najboljše četverice presegli same sebe. Uspeh bo težko ponoviti, a tako igralci kot strokovno vodstvo so prepričani, da ponovni preboj med najboljše štiri ni misija nemogoče.

Oderlap: Cilji ne morejo biti nižji od lanskih uspehov
"Cilji ne morejo biti nižji od lanskih dosežkov. Zadnjih šest let vsako sezono napredujemo in verjamemo, da lahko tudi v letošnji. Želimo spet na zaključni turnir, zato smo zbrali kakovostno ekipo in kakovostnega trenerja. Se pa zavedamo, da bo to zelo težko in bo potrebno tudi veliko sreče. Predvsem v izločilnih dvobojih, ko bo odločal žreb. Seveda pa moramo najprej uspešno prebroditi predtekmovalno skupino, v kateri pa so premagljive ekipe. Lahko se kosamo tako s Poljaki kot s Črnogorci in Olympiacosom iz Pireja," je svoje želje predstavil predsednik kluba Rasto Oderlap.

Kolaković: Imam odlično ekipo
Podobnega mnenja je tudi trener Igor Kolaković: "Imam odlično ekipo. Vestno in disciplinirano, ki že tri mesece marljivo dela. Med nami so veliki profesionalci in tudi talenti, ki pa se morajo podrediti ekipnemu duhu. Mislim, da nam to za zdaj uspeva. Seveda še nismo na najvišji ravni, tudi zaradi dejstva, da so se nekateri zaradi reprezentančnih obveznosti priključili pozneje, toda verjamem, da bomo najboljši, ko bo to najbolj potrebno. Prav gotovo imamo visoke cilje, ki jih je z uvrstitvijo na zaključni turnir napovedala že lanska ekipa. Če ne bi hoteli teh uspehov ponoviti, se najbrž ne bi niti sestali."

Vstopnice pošle kot vroče žemljice
Veliko optimizma Blejcem vliva tudi dejstvo, da je vseh 12.500 vstopnic, ki jih sicer ni bilo treba kupiti, za prvo domačo tekmo, ki jo bodo 24. novembra odigrali proti Budvanski rivijeri, že pošlo. "Samo upamo, da bodo vsi, ki so vstopnice dvignili, v dvorano res prišli in da bo zasedenih vseh 12.500 sedežev," se nadeja Oderlap.

LIGA PRVAKOV
SKUPINA C

Sreda, 17. novembra, ob 17.30:
JASTRZEBSKI WEGIEL - ACH VOLLEY
Ob 20.00:
BUDVANSKA RIVIJERA - OLYMPIACOS PIREJ

Preostale tekme ACH Volleyja:

Sreda, 24. novembra, ob 20.15:
ACH VOLLEY - BUDVANSKA RIVIJERA
Sreda, 8. decembra, ob 18.30:
OLYMPIACOS PIREJ - ACH VOLLEY
Torek, 14. decembra, ob 20.15:
ACH VOLLEY - OLYMPIACOS PIREJ
Sreda, 5. januarja, ob 20.00:
BUDVANSKA RIVIJERA - ACH VOLLEY
Sreda, 12. januarja, ob 20.15:
ACH VOLLEY - JASTRZEBSKI WEGIEL