Mitja Pleško bo skušal pomagati po najboljših močeh. Foto: RTV SLO/T. G.
Mitja Pleško bo skušal pomagati po najboljših močeh. Foto: RTV SLO/T. G.
Tine Urnaut
Ruski trener Daniele Bagnoli je navdušen nad mladim slovenskim odbojkarjem Tinetom Urnautom. Foto: RTV SLO
Odbojkarji Dinama že v Ljubljani

Ruski velikan, vodilno moštvo skupine F (4-0), se bo s slovenskimi prvaki udaril brez dveh izmed številnih zvezdnikov v moštvu Mateja Černica in Alekseja Ostapenka. Trener Dragutin Baltič, ki z Blejci doma še ne pozna poraza, tudi tokrat velik del upov polaga v navijače: "Upam, da to ni naša zadnja tekma v Ljubljani. Smo optimistični, vendar vemo, da je Dinamo favorit za zmago v Ligi prvakov. Mi moramo dati vse od sebe, veliko pa lahko prispeva tudi publika."

Pleško po 50 dneh spet v ekipi
V ekipo ekipo se po 50 dneh vrača kapetan Mitja Pleško, vprašljiv je Rok Satler, zagotovo bo manjkal Mitja Gasparini. "Čeprav se dobro počutim, posledice poškodbe še niso povsem odpravljene. Odbojkarsko sem nazadoval, a če me trener potrebuje, bom poskušal pomagati," poudarja Pleško.

Rusi prišli v Tivoli bolj na trening, kot na tekmo
Slovenski prvaki bi z morebitno zmago naredili velik korak proti drugemu mestu in napredovanju med najboljših 12 ekip, Rusi so si zmago v skupini praktično že zagotovili. Temu primerno pred jutrišnjim obračunom razmišlja tudi njihov trener Daniele Bagnoli: "Za nas ta tekma ni toliko pomembna, vzeli jo bomo predvsem kot trening za rusko prvenstvo."

Skupina F, 5. krog:
Sreda ob 20.15:

ACH VOLLEY BLED - DINAMO MOSKVA
PARIS VOLLEY - NOLIKO MAASEIK (BEL)

Lestvica:                           
DINAMO MOSKVA         4  4 0  8 točk
ACH VOLLEY BLED       4  2 2  6     
PARIS VOLLEY          4  1 3  5     
NOLIKO MAASEIK        4  1 3  5
Ž. K.
Odbojkarji Dinama že v Ljubljani