Rok Bračko in Črtomir Bošnjak sta se takoj po koncu dvoranske sezone lotila priprav na evropsko prvenstvo do 22 let in nastopala zelo uspešno. Foto: OZS
Rok Bračko in Črtomir Bošnjak sta se takoj po koncu dvoranske sezone lotila priprav na evropsko prvenstvo do 22 let in nastopala zelo uspešno. Foto: OZS

V skupinskem delu tekmovanja sta se izkazala s tremi zmagami, ko sta po vrsti odpravila Švicarja Nathana Brocha in Lea Dillierja, Litovca Kajusa Mazuronisa in Sauliusa Vikelisa ter Norvežana Markusa Mola in Nilsa Gunnarja Ringoena.

S tremi zmagami in prvim mestom v skupini sta si 20-letni Bošnjak in 17-letni Bračko zagotovila neposredno uvrstitev v osmino finala in v boju za četrtfinale z 2:1 (22, -15, 12) odpravila prva nosilca evropskega prvenstva, Avstrijca Laurenza Leitnerja in Laurenca Grössiga. Slovenska predstavnika sta si skušala zagotoviti še uvrstitev v polfinale in tekme za odličja, a sta bila od njiju z 21:13 in 22:20 uspešnejša Rusa Aleksej Gusev in Pavel Šustrov.

"Menim, da je bila reprezentančna akcija v Badnu zelo uspešna, saj smo imeli zelo malo časa za uigravanje in smo se morali pomeriti z nasprotniki, ki so vso zimo prebili na peščeni podlagi. Osvojila sva prvo mesto v skupini in prišla do četrtfinala, v katerem sta bila tekmeca zelo močna Rusa. Dobro sva se upirala, a prevladale so izkušnje. Kljub temu sva nasprotnikoma povzročila kar precej dela in v dobri luči zaključila turnir," je nastop na evropskem prvenstvu ocenil Bračko.

Asja Šen in Lana Žužek sta prvenstvo v Badnu končali na 25. mestu.