Brata Pokeršnik se veselita prvega naslova državnih prvakov. Foto: Karmen Jakob
Brata Pokeršnik se veselita prvega naslova državnih prvakov. Foto: Karmen Jakob

in Jan Pokeršnik sta v finalu državnega prvenstva v odbojki na mivki z 2:1 v nizih ugnala branilca naslova Jerneja Potočnika in Roka Satlerja.

Brata Pokeršnik sta v deževnem in hladnem vremenu v Kranju prvi niz izgubila 21:16, bolj izenačenega druga dobila z 21:19, v odločilnem tretjem pa slavila za las (15:14) ter Potočniku in Satlerju prevzela naslov državnih prvakov. Za Korošca je to prvi naslov. Tretje mesto sta osvojila Tadej Boženk in Anže Bahč.

Fabjanovi v ključnih trenutkih premalo zbrani
Pri dekletih sta v finalu sestri Erika in Simona Fabjan proti branilkam naslova Andreji Vodeb in Martini Jakob povedli, nato pa v ključnih trenutkih nista bili dovolj zbrani in prvi niz izgubili z 21:16.

Fabjanovi sta zaostajali tudi v drugem nizu nato pa po preobratu prišli do izenačenja in vodstva, po še enem preobratu je znova prišlo do izenačenja (18:18), v zaključku pa sta bili Vodebova in Jakobova bolj zbrani in slavili v drugem nizu z 21:19 ter po približno 40 minutah ubranili naslov. Bili sta boljši v vseh elementih, izkoristili premoč v višini in naredili manj napak.

Tretje mesto sta osvojili Mihela Istenič in Snežana Islamovič.

Finale je imel tudi dobrodelno noto, saj je med turnirjem poteka akcija, s katero so zbirali sredstva za digitalni mamograf za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj.