Odbojkarji ACH Volleyja so se veselili zanesljive zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so se veselili zanesljive zmage. Foto: www.alesfevzer.com

Še najbolj so se za zmago namučili igralci Calcita Volleyballa, ki jim je po ogorčenem boju v Mariboru uspelo osvojiti vse tri točke in ostati na vrhu prvenstvene razpredelnice, a ima ACH Volley tekmo manj.

Odbojkarji ACH Volleyja so bili po zmagi v srednjeevropski ligi prepričljivi tudi v zaostalem obračunu 3. kroga proti kanalskemu Salonitu. Ljubljančani so v vseh treh nizih narekovali tempo igre in bili od Primorcev boljši v vseh elementih igre. Potem ko so si tako v prvem kot v drugem nizu priigrali lepo prednost, so v končnicah obeh nizov precej popustili in gostom dovolili, da so se jim približali le na točko zaostanka, na 21:22 in 21:23. V samem zaključku so bili igralci ACH Volleyja vseeno bolj zbrani, tretji niz pa je bil le še formalnost.

Z zbranostjo v končnicah so si zmago zagotovili tudi igralci Calcita Volleyballa. Tekma v Mariboru je bila sicer polna preobratov, kljub borbeni igri domačih pa so v zaključkih nizov odločile napake varovancev Gregorja Horvata. Kamničani so podarjene priložnosti zgrabili odprtih rok.

Prvo zmago v modri skupini so nekoliko presenetljivo dosegli odbojkarji Triglava iz Kranja, ki so v gosteh s 3:0 premagali Panvito Pomgrad. Prekmurci so tokrat prikazali bledo igro, na drugi strani mreže pa so bili Gorenjci precej bolj motivirani, do zmage pa so jih pripeljali dober začetni udarec, dober blok in borbena igra v obrambi.

Gladki zmagi Calcita in Nove KBM
Odbojkarice Calcita Ljubljane so v domači dvorani s 3:0 odpravile Koprčanke, ki so imele veliko težav pri sprejemu začetnega udarca, posledično pa tudi niso bile prodorne v napadalnih akcijah. Na drugi strani so Ljubljančanke, pri katerih so priložnost za igro dobile tudi igralke z manjšo minutažo. Najbolje jo je izkoristila Urška Igličar, ki je dosegla dvajset točk. Prvakinje srednjeevropske lige v zadnjem krogu čakajo Braslovče, zmaga na gostovanju pa jim bi zagotovila tudi najboljše izhodišče v končnici.

Kot za zdaj kaže, bodo z drugega mesta v izločilne boje vstopile Mariborčanke, ki so prejšnji teden ostale brez trenerja Sebastijana Škorca, ki ima zdravstvene težave. Pod taktirko Bruna Najdiča, ki bo ekipo vodil do konca sezone, so v domači dvorani sicer s 3:0 odpravile ekipo Braslovč, a so tudi tokrat na trenutke igrale zelo dobro, občasno pa nekoliko slabše in si privoščile tudi precej napak. Za konec modre skupine Novo KBM Branik čaka še obračun s tretjeuvrščenim GEN-I Volleyjem, ki je po več kot dveh urah igre s 3:2 odpravil Vital.

2. del, modra skupina, 8. krog:
MARIBOR - CALCIT
1:3 (23, -23, -19, -23)

PANVITA POMGRAD - TRIGLAV
0:3 (-27, -22, -20)

Preložena tekma 3. kroga:
ACH VOLLEY - SALONIT
3:0 (22, 21, 17)

Lestvica:                             
CALCIT VOLLEYBALL      8  7 1  27 točk
ACH VOLLEY             7  6 1  26     
PANVITA POMGRAD        8  3 5  17     
MARIBOR                8  4 4  14     
SALONIT ANHOVO         7  2 5   8     
TRIGLAV KRANJ          8  1 7   7     




9. krog:
CALCIT LJUBLJANA - LUKA KOPER
3:0 (14, 18, 11)

NOVA KBM BRANIK - BRASLOVČE
3:0 (16, 22, 20)

VITAL - GEN-I VOLLEY
2:3 (23, -22, -12, 16, -14)

Lestvica:                             
CALCIT LJUBLJANA       9  9 0  33 točk
NOVA KBM BRANIK        9  7 2  32     
GEN-I VOLLEY           9  5 4  20     
LUKA KOPER            10  3 7  13     
UOK VITAL LJUBLJANA   10  2 8   9     
BRASLOVČE              9  2 7   7