Blejski odbojkarji to sezono nimajo težav na tekmah proti močnim nasprotnikom, zato lahko v sredo optimistično pričakujemo obračun proti poljskemu moštvu Asseco Resovia. Foto: MMC RTV SLO
Blejski odbojkarji to sezono nimajo težav na tekmah proti močnim nasprotnikom, zato lahko v sredo optimistično pričakujemo obračun proti poljskemu moštvu Asseco Resovia. Foto: MMC RTV SLO
Blejci za uvod s Poljaki

Slovenski prvaki bodo tretjič zapored igrali med 24 najboljšimi evropskimi ekipami. Po sobotni zmagi v srednjeevropski ligi nad Hypom Tirolom je razpoloženje v ekipi spodbudno. Toda Poljaki so boljši kot Avstrijci in veljajo za favorite predtekmovalne skupine F. V dvorani jih bo spodbujalo 7.000 gledalcev, kar naj bi bila po mnenju pomočnika trenerja ACH Volleyja Tilna Kozamernika prednost za - Blejce!

Poljaki nimajo izkušenj z Ligo prvakov
"Poljaki so pod velikim pritiskom. Občinstvo bo ogromno pričakovalo od njih, poleg tega nimajo izkušenj z nastopi v Ligi prvakov. Upam si trditi, da lahko zmagamo," meni Kozamernik. Tudi kapetan Andrej Flajs je optimističen: "Poljaki so izvrstna ekipa, poljski podprvaki, ki vsak teden igrajo težko tekmo, tako da so gotovo favoriti naše skupine. Toda imamo enakovredno ekipo kot lani, če ne boljšo. Če pokažemo svojo najboljšo igro, lahko zmagamo tudi na gostovanju."

Izboljšati bo treba sprejem
Glavni trener Glenn Hoag je pohvalil svoje varovance: "Fantje na treningu dobro delajo, na tekmah se borijo, kar me navdaja z optimizmom. Proti Hypu Tirolu bi lahko igrali bolje, šepali smo predvsem pri sprejemu, če bomo tega izboljšali in če bomo tudi v drugih elementih na svoji ravni, presenečenje ni izključeno." Dvoboj bo prenašala tudi TV Slovenija 2.

Mednarodna zasedba pri Asseco Resovii
Asseco Resovia, ki jo vodi legendarni nekdanji reprezentant Jugoslavije Ljubo Travica, je predstavnik države evropskih prvakov. Poljskih reprezentantov sicer nima v ekipi, zato pa ima nekaj nadarjenih mladih igralcev in dokaj kakovostne tujce. V prvi vrsti finskega reprezentanta Mikka Oivanena, estonskega reprezentanta Arda Kreeka, ki zaradi zdravstvenih težav na prvi tekmi ne bo igral, beloruskega reprezentančnega sprejemalca Aleha Ahrema, Srba Ivana Ilića in brazilskega podajalca Raffaela Redwitza.

Liga prvakov, skupina F, 1. krog
Sreda ob 20.30:
ASSECO RESOVIA RSEZSOW - ACH VOLLEY (TV SLO 2)
Ob 17.00:
ISTANBUL B. SEHIR - PARIS VOLLEY

Blejci za uvod s Poljaki