Tine Urnaut in Klemen Čebulj, gonilni sili slovenske reprezentance, sta bila pretekli konec tedna uspešna s svojima kluboma. Foto: www.alesfevzer.com
Tine Urnaut in Klemen Čebulj, gonilni sili slovenske reprezentance, sta bila pretekli konec tedna uspešna s svojima kluboma. Foto: www.alesfevzer.com

Čebulj je ob 68-odstotnem napadu zbral 21 točk, izkazal pa se je še en slovenski reprezentant pri Assecu Resovii Rzeszowu Jan Kozamernik, ki je štiri točke osvojil ob 100-odstotni napadalni učinkovitosti. Na lestvici je Rzeszow z izkupičkom 3-1 in devetimi točkami četrti, na vrhu je z 11 točkami Kedzierzyn-Kozle (edini še brez poraza), ki bo 1. decembra v uvodnem krogu Lige prvakov gosti Merkur Maribor.

Tine Urnaut, ki se je pred letošnjo sezono preselil v Rusijo, je z Zenitom iz St. Peterburga zmagal tretjič na štirih tekmah nove sezone, na srečanju z Dinamom Lokomotivom je ob prepričljivi zmagi s 3:0 (16, 17, 20) dosegel sedem točk, od tega šest z napadom, v katerem je bil 40-odstoten.

V Grčiji so bili Alen Pajenk, Sašo Štalekar in Žiga Štern s svojimi klubi znova uspešni. PAOK Alena Pajenka je v gosteh z 1:3 slavil nad AOP Kifisiasom, Sašo Štalekar, ki je ob 67-odstotnem napadu nanizal šest točk in dve dodal z blokom, se je veselil zmage Panathinaikosa s 3:0 nad O.F.I.-jem. Štern, ki je z A.O. Foinikasom z 2:3 odpravil AONS Milon, pa je vknjižil 12 točk, bil 53-odstoten pri sprejemu in 43-odstoten v napadu.

Saša Planinšec. Foto: OZS
Saša Planinšec. Foto: OZS

Poraza za ekipi Vinčića in Ropreta
V Nemčiji Friedrischshafnu Dejana Vinčića ne gre vse po načrtih, saj je na štirih tekmah zmagal le enkrat, v zadnjem krogu je na gostovanju pri Dürnu izgubil s 3:1.

V Franciji je Cambrai, pri katerem igra podajalec Gregor Ropret, po dveh zmagah prvič izgubil, s 3:1 je bilo uspešnejše moštvo Plessis-Robinson.

Osem točk Saše Planinšec
Saša Planinšec se je v turškem prvenstvu veselila prestižne zmage. Galatasaray HDI Sigorta je s 3:2 ugnal ekipo Eczacibasi Dynavit, slovenska blokerka je odigrala vseh pet nizov in dosegla osem točk, od tega štiri z blokom. V 2. turški ligi je Lana Ščuka z Ilbankom s 3:2 premagala drugo ekipo Vakifbanka.

Eva Zatković (dosegla je eno točko z napadom) je bila s Cannesom z 2:3 v gosteh boljša od ekipe Terville Florange.

V Romuniji še naprej zelo dobro igra Darja Eržen, ki se je s CSM Targovistem veselila še ene zmage, tokrat z 0:3 proti CS Dacia Mioveniju. Slovenska korektorica je bila s 15 točkami ob 44-odstotnem napadu najboljša igralka svoje ekipe.

V Belgiji je Tchalou Volley s 3:0 premagal Volley Saturnus Michelbeke, sprejemalka Žana Zdovc Sporer je bila v vseh treh nizih v začetni postavi, dosegla pa je tri točke.