Mitja Gasparini je dosegel največ točk za Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Gasparini je dosegel največ točk za Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO

Varovanci Gregorja Hribarja so v uvodnem nizu hitro povedli z 8:4 in niz zanesljivo dobili na 19. V drugem nizu je slovenska igra temeljila na odličnih servisih Dejana Vinčiča, ki je poskrbel za vodstvo s 15:10, niz se je nato končal na 22.

Zadnji niz je bil najbolj izenačen, saj si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Ob izidu 20:20 sta dve akciji uspešno končala Tine Urnaut in Alen Šket. Slednji je pri vodstvu s 24:22 tudi izkoristil prvo zaključno žogo.

Izjavi po tekmi

Alen Šket: "Danci igrajo zelo hitro, kar nam je povzročilo nekaj težav, vendar pa smo bili nanje zelo dobro pripravljeni in smo zasluženo zmagali. Selektor mi pred vstopom v igro v tretjem nizu ni dal nobenih posebnih navodil, le to, naj sproščeno zaigram, in to mi je v veliki meri tudi uspelo. Ni pomembno, koliko točk sem dosegel, važno je, da smo zmagali, in s tem naredili velik korak k uvrstitvi v naslednji krog, saj nam ta skorajda ne more več uiti."

Gregor Hribar, selektor: "Po prepričljivo dobljenem prvem nizu smo potem v naslednjih dveh igrali res le še toliko, kot je bilo nujno potrebno za zmago. Že nekajkrat sem poudaril, da najtežje igramo prav take tekme, na katerih smo favoriti in vemo, da jih moramo dobiti. Tudi danes je ekipi koncentracija nekoliko padla v drugem in tretjem nizu, toda pomembno je, da smo zmagali in si zelo na široko odprli vrata v tretji krog kvalifikacij."

Kvalifikacije za SP, Povoa de Varzim (Portugalska)

3. krog:
SLOVENIJA - DANSKA
3:0 (19, 22, 22)

Slovenija: Gasparini 14, Urnaut 10, Čebron in Pajenk po 9, Šket 7, Flajs 5 in Vidič 1 točka.

Danska: K. Knudsen 14, Hensen 11, Ditlevsen 9, Simonsen 4, Jakobsen 2, Jensen in Madsen po 1 točka.

GRČIJA - ROMUNIJA 3:2

Nedelja:
ROMUNIJA - DANSKA
SLOVENIJA - PORTUGALSKA


Lestvica:

GRČIJA 4 2 2 6 točk
PORTUGALSKA 3 2 1 5
SLOVENIJA 3 2 1 5
ROMUNIJA 3 2 1 5
DANSKA 3 0 3 3