Odbojkarji ACH-ja bodo naslednjo tekmo v Ligi prvakov odigrali 4. decembra, ko jih čaka gostovanje v Toursu. Foto: BoBo
Odbojkarji ACH-ja bodo naslednjo tekmo v Ligi prvakov odigrali 4. decembra, ko jih čaka gostovanje v Toursu. Foto: BoBo
ACH Volley
ACH lahko objokuje slabše odigrano končnico drugega niza. Foto: BoBo
ACH Volley
V Stožicah se je zbralo približno 2.000 gledalcev. Foto: BoBo
Tours v Stožicah zmagal s 3:1

Slovenski prvaki so z dobro igro, predvsem so bili zelo solidni na sprejemu, pri servisih in bloku (nekoliko je šepalo v napadu), dobili prvi niz in v drugem vodili s 23:19 in 24:22, nato pa se jim je ustavilo. Zdaj je najbrž jasno, da je za ACH realnost tretje mesto v skupini.
Francozi so že prejšnji teden z zmago nad Piacenzo s 3:2 dokazali, da sodijo med boljša evropska moštva.

Preobrat ob koncu drugega niza
Ljubljančani so dvoboj odlično začeli, povedli s 3:0 in 7:3. Nato so vodili tudi gostje (10:12), toda s točko Anđelka Ćuka je prvi niz s 25:23 vendarle pripadel varovancem Luke Slabeta.
V drugem nizu je ACH na servis razpoloženega Mateja Vidiča dobil štiri točke zapored in povedel s 15:11, ko so se gosti povsem približali (18:17), pa je kanalski bloker izvedel novo serijo za Francoze zagonetnih servisov in svoji ekipi priigral vodstvo s 23:19. Pri izidu 24:23 sta imela Ćuk in Milan Rašić lepe priložnosti, da zagotovita ACH-ju vodstvo z 2:0, a francoska obramba je čudežno reševala žoge in po bloku Ćuku poskrbela, da je bil izid izenačen na 1:1.

Dobljeni drugi niz je gostom dal dodatnih moči in tekma se je povsem prevesila na stran Toursa. Slabe je poskušal z menjavami, a francoskega naleta mu kljub občasnim prebliskom njegove ekipe v četrtem in petem nizu ni uspelo ustaviti.
Izjavi po tekmi

Luka Slabe, trener ACH Volleyja: "Prva dva niza smo igrali odlično, a kaj ko se v končnici drugega niza nismo držali dogovorov. Fantom se je zatresla roka, kar lahko objokujemo. To pa je tudi edino, kar fantom lahko zamerim. Čeprav nam je na začetku tretjega niza zmanjkalo sape, lahko rečem, da so se tudi v nadaljevanju borili do konca in se jim lahko le zahvalim za dobro predstavo. Dobro smo servirali, bili dobri v bloku, res škoda, da so Francozi izgubljeno spremenili v dobljeno. Ni moja naloga, da računam, kakšno je stanje na lestvici in kakšne so naše možnosti. To delajte novinarji, moja naloga zdaj je, da grem v pisarno, analiziram tekmo in da dobimo naslednji dve tekmi srednjeevropske lige. A vseeno menim, da smo še v boju za drugo mesto, če ne pa vsaj v boju za Pokal CEV. Borili se bomo do konca."

Gregor Ropret, podajalec ACH Volleyja: "Vse smo imeli v svojih rokah. Vodili smo z 1:0 in 23:19, taka prednost se na taki ravni ne sme zapraviti. To se je zgodilo po naši nezbranosti, treba pa je tudi tekmecem čestitati za nekaj neverjetnih točk. Po izenačenju so Francozi dobili krila, mi pa smo padli. Trudili smo se, poskušali, a nam ni več uspevalo to, kar v prvih dveh nizih. Pogled na lestvico ni optimističen. Naše možnosti za napredovanje so zelo majhne, ampak za nas je vsaka tekma nagrada. Borili se bomo po svojih najboljših močeh."

Skupina A, 3. krog:
ACH VOLLEY - TOURS
1:3 (23, -26, -21, -17)
ACH Volley: Flajs 13, Pokeršnik 12, Klubučar, Pleško, Ćuk 21, Bregant, Ropret 4, Fabjan, Rašić 6, Brulec, Vidič 10, Koncilja.

Tours: Klinkenberg 12, Hardy-Dessources 10, Falafala, Konečny 24, Exiga, Pinheiro 4, Hoag, Collin, Jablonsky 6, Dillies, Baranek 15, Smith 9.

2.000 gledalcev





PIACENZA - MAREK DUPNICA
3:0 (15, 21, 24)

Lestvica:
TOURS                 3  3 0  9:3  8
PIACENZA              3  2 1  8:4  7
ACH VOLLEY            3  1 2  5:6  3
MAREK DUPNICA         3  0 3  0:9  0

Tours v Stožicah zmagal s 3:1