Alen Pajenk je dosegel 11 točk. Foto: Iztok Novak
Alen Pajenk je dosegel 11 točk. Foto: Iztok Novak

zabeležili drugo zmago nad Salonitom (3:1) in jim do ubranitve naslova prvaka manjka le še en uspeh.

Varovanci Glenna Hoaga so za razliko od prve tekme v Kanalu tokrat gostom pustili niz, a je bila razlika še bolj prepričljiva kot pred dvema dnevoma. Po zaslugi slabe igre Primorcev, ki se v prvih dveh nizih niso prav nič izkazali, so Blejci oba dobili z desetimi točkami razlike (25:15).

Tako kot prva dva niza, so tudi tretjega bolje začeli gostje, ki so po zaslugi odličnega Brazilca Luza in petih zaporednih blokov podaljšali upanje na uspeh (25:16), ki pa ni trajalo dolgo. Že ob drugem tehničnem odmoru so odbojkarji ACH Volleyja, pri katerem je blestel Alen Šket z 18 točkami, vodili s 16:10 in navijači so lahko slavili.

Tretja tekma, ki bo morda celo odločilna, bo na sporedu v torek v Radovljici, kjer bo imel ACH Volley priložnost že za šesto lovoriko (peto zaporedno) v zgodovini kluba.

Druga finalna tekma: *
ACH VOLLEY
- SALONIT (2:0)
3:1 (15, 15, -16, 18)

ACH Volley: Flajs 13, Pajenk 11, Čebron 10, Cundy 1, Šket 18, Gasparini, Kamnik, Pleško 13, Eatherton, Fabjan Perez 5, Satler.
Salonit Anhovo: Paravan, Luz 11, Kaminski 11, Potočnik 10, Dos Santos 5, Kovačič, Orel 2, Vinčič 6, Vidič, Berlot, Savičić 8.

* - izid v zmagah, igrajo na tri zmage.

A. B.
Foto: Iztok Novak