Ekipa ACH Volleyja, ki bo v letošnji sezoni lovila uvrstitev v drugi del Lige prvakov in naskakovala tri lovorike. Foto: BoBo
Ekipa ACH Volleyja, ki bo v letošnji sezoni lovila uvrstitev v drugi del Lige prvakov in naskakovala tri lovorike. Foto: BoBo
Andrej Flajs
V ospredju kapetan ekipe Andrej Flajs, v ozadju pa Alen Šket in Matej Vidič. Foto: BoBo
Kar sedem tujcev v ekipi ACH Volleyja

To seveda velja za državno prvenstvo, pokal in za Srednjeevropsko ligo. Težje delo "Ljubljančane" čaka v Ligi prvakov, kjer se bodo v skupini D pomerili z italijansko Macerato, belgijskim Euphony Asse-Lennikom in nemškim Unterhachingom. V nadaljnje tekmovanje se uvrsti sedem zmagovalcev skupin in najboljših pet drugouvrščenih.

ACH v boj za drugo mesto
"Macerata je razred zase, pričakujem pa ogorčen boj za drugo mesto, ki sicer še ne zagotavlja uvrstitve naprej, ampak menim, da bo drugouvrščeni iz naše skupine vseeno napredoval. Čeprav so Belgijci in Nemci, o katerih že zbiram informacije, kakovostni, z žrebom nismo nezadovoljni, saj gre za premagljivi ekipi, pa še potovati ne bo treba daleč," je na predstavitvi ekipe dejal novi trener Luka Slabe, ki je zelo zadovoljen z igralskim kadrom, čeprav se zaveda, da mora ekipa še veliko delati, da doseže želeno raven.

Slabe: Rezerve imamo na sprejemu in servisu
"Ekipo sem praktično sestavljal jaz, tako da izgovorov oziroma slabe volje zaradi sestave ne more biti. Fantje so na najboljši mogooč način sprejeli moj način dela. Veliko se pogovarjamo, fantom poskušamo dati odgovore na vprašanja in sestavljamo igro. Za pokazatelj, kako smo uspešni, pa bo poskrbela prva tekma Lige prvakov 24. oktobra. Sezona pa se takrat ne bo končala, skozi vse leto bomo morali trdo delati in rasti. Poudarek bo na sprejemu in servisu, kjer imamo rezerve," meni Slabe, ki ne pričakuje, da bi lahko med sezono dobil še kakšnega igralca, tako da bodo ekipo sestavljali naslednji igralci: na mestu organizatorjev igre bosta Brazilec Carlos Moreno in Gregor Ropret, sprejemalci bodo Američan Jason Jablonsky, Srb Uroš Kovačević, Andrej Flajs in Jan Klobučar, blokerji Matej Vidić in Srba Milan Rašić in Borislav Petrović, korektorja bosta Francoz Mory Sidibe in Alen Šket, libera pa Kanadčan Daniel Lewis in Aleš Fabjan.

Kapetan Flajs: Pravi obraz se pokaže ob porazih
Kapetan bo tudi letos Andrej Flajs, ki zatrjuje, da je moštvo odlično sestavljeno, da je v njem odlično vzdušje, a ostaja realen, da se lahko vse hitro spremeni: "Za zdaj pravih preizkušenj nismo imeli. Tekme zmagujemo, pravo lice ekipe pa se pokaže, ko se pojavijo porazi, ko ji ne gre najbolje. Zato bi s kakršnimi koli napovedmi še počakal. Menim, da smo dovolj kakovostni, da izpolnimo cilje, ni pa vse odvisno samo od nas. Svoje imajo vedno še povedati tudi tekmeci, pri vsem pa rabiš tudi nekaj sreče. Osebno pa lahko rečem, da bi bil razočaran, če se v Ligi prvakov ne bi uvrstili v drugi krog."

LIGA PRVAKOV

SKUPINA D, 1. krog:

Sreda, 24. oktobra, ob 20.30:
ACH VOLLEY - GENERALI UNTERHACHING

EUPHONY ASSE-LENNIK - MACERATA

Skupina A: Zenit Kazan, Friedrichshafen, Hypo Tirol, Knack Roeselare (BEL)

Skupina B: Lokomotiv Novosibirsk, Berlin Recycling Volleys, Jihostroj Češke Budejovice, Budvanska Rivijera

Skupina C: Trentino, Tours, Crvena zvezda, Zeksa Kedzierzyn-Kozle (POL)

Skupina E:
Skra Belchatow, Fenerbahče, Constanta, Dinamo Moskva

Skupina F: Noliko Maaseik, Izmir, Teruel (ŠPA), Dupnica (BLG)

Skupina G: Asseco Resovia Rzeszow, Arago de Sete, Zalau (ROM), Bre Banca Cuneo

Kar sedem tujcev v ekipi ACH Volleyja