Erika in Simona Fabjan sta še drugič zapored na ptujskem turnirju zasedli drugo mesto. Lani sta bili usodni Čehinji, letos Švedinji. Foto: Špela Bokal
Erika in Simona Fabjan sta še drugič zapored na ptujskem turnirju zasedli drugo mesto. Lani sta bili usodni Čehinji, letos Švedinji. Foto: Špela Bokal

Nisva ujeli svojega ritma in očitno sva pregoreli v močni želji po zmagi.

Simona Fabjan
Alen Pajenk in Nejc Zemljak
Alen Pajenk in Nejc Zemljak sta v drugem nizu povsem zasenčila nasprotnika in zasluženo osvojila ptujski turnir. Foto: Špela Bokal

Igrala sva popolnoma neobremenjeno, želela sva samo igrati dobro odbojko na mivki.

Nejc Zemljak
Sestri Fabjan klonili v finalu

Fabjanovi, ki sta v finalu BeachMasterja igrali že lani, sta v prvem nizu storili preveč napak pri servisu (6), ki je po navadi sicer njuno največje orožje. Na drugi strani sta Švedinji Camilla Nilsson in Tora Hansson igrali odlično in točke pridno nabirali z natančnimi udarci na zadnjo črto. Poleg tega sta zanesljivo izkoriščali napake slovenske dvojice in na njun račun osvojili kar 12 točk. Po 17 minutah je bil niz odločen z 21:15.

Švedinji v drugem nizu storili le eno napako

Drugi niz sta Fabjanovi začeli solidno in drugič v finalu povedli (1:0), nato pa je znova začel mleti švedski stroj, na katerega Slovenki nista našli odgovora. Napake so se vrstile v vseh elementih igre, zlasti na mreži, kjer sta Fabjanovi Švedinjama podarili kar nekaj dragocenih točk. Zaostanek se je iz minute v minuto večal, ob zaključni žogi sta najboljši slovenski odbojkarici na mivki zaostajali za 9 točk (20:11). Po krajši izmenjavi je Simona s predolgim udarcem odločila zmagovalca (21:11). Slovenki sta še drugič zapored izgubili v finalu ptujskega turnirja v odbojki na mivki, lani sta bili z 2:0 boljši Čehinji Kristina Kolocova in Marketa Slukova.

Pregoreli v močni želji po zmagi
"Na Ptuju sva se želeli predvsem zabavati in se uigrati na igrišču, kar nama je tudi uspelo," je dejala zmagovalka turnirja Hanssonova, Simona Fabjan pa je po porazu v finalu dejala: "Nisva ujeli svojega ritma in očitno sva pregoreli v močni želji po zmagi. Ptujskega turnirja tako še nisva osvojili in upam, da bova naslednjo priložnost bolje izkoristili."

Neustavljivi bloki Pajenka
V moškem finalu so si nasproti stali brata Danijel in Jan Pokeršnik ter dvojec Nejc Zemljak/Alen Pajenk, ki na turnirju ni izgubil niti enega samega niza. Peta nosilca sta pobudo že takoj vzela v svoje roke, zlasti je blestel Pajenk, ki je z nebeškimi skoki blokiral nevarne napade nasprotnika. Pri rezultatu 13:8 so igralci odšli na tehnični odmor, nato pa sta brata Pokeršnik vstala od mrtvih in nekajkrat celo ogrozila vodstvo Zemljaka ter Pajenka, a sta vsakič znova zatajila v ključnem trenutku. V končnici prvega niza, ki je trajal 20 minut, je imel mirnejšo roko štajerski dvojec (21:18).

Popoln 'kolaps' lanskih zmagovalcev
V drugem nizu smo videli podoben scenarij kot v ženskem finalu. Najprej je Jan Pokeršnik s krasnim blokom zaustavil nalet Pajenka, nato pa se je igra Korošcev, ki sta lani turnir dobila, sesula kot hišica iz kart. Njune napade je spretno zaustavljal kralj mreže Pajenk, njegov 22-letni soigralec je točke nabiral z odličnimi začetnimi udarci. Pred zaključno žogo je prednost znašala že 12 točk, zmago je s še drugim zaporednim blokom priboril Pajenk.

Poraženca v finalu nista bila razočarana
"Presrečna sva, da sva zmagala. Igrala sva popolnoma neobremenjeno, želela sva samo igrati dobro odbojko na mivki," je dejal Zemljak in dodal: "V drugem nizu, ko sva videla, da lahko tekmo dobiva, sva to izkoristila in se veselila zmage na BeachMasterju 2010." Kljub porazu na drugi strani Danijel Pokeršnik ni bil razočaran: "Nisva razočarana zaradi današnjega poraza. Morda nama je v kritičnih trenutkih v prvem nizu zmanjkal kanček sreče, na koncu pa sva preveč popustila in morala priznati premoč Alenu in Nejcu, za kar jima čestitam."

BeachMaster, Ptuj, finale (M):
PAJENK/ZEMLJAK - J. Pokeršnik/D. Pokeršnik
2:0 (18, 8)
Finale (Ž):
HANSSON/NILSSON - E. Fabjan/S. Fabjan
2:0 (15, 11)

Končni vrstni red (M):
1. PAJENK/ZEMLJAK
2. J. POKERŠNIK/D. POKERŠNIK
3. MOHORIČ/PONIKVAR
4. JAKOPIN/PERHAJ
Končni vrstni red (Ž):
1. HANSSON/NILSSON (ŠVE)
2. E. FABJAN/S. FABJAN
3. PODLESNIK/JUHART
4. OBLAK/KALIŠNIK

Nisva ujeli svojega ritma in očitno sva pregoreli v močni želji po zmagi.

Simona Fabjan

Igrala sva popolnoma neobremenjeno, želela sva samo igrati dobro odbojko na mivki.

Nejc Zemljak
Sestri Fabjan klonili v finalu