Sestri Fabjan (na sliki Simona) sta na turnirju sicer veliki favoritki, a se njune nasprotnice ne bodo predale brez boja. Foto: Karmen Jakob
Sestri Fabjan (na sliki Simona) sta na turnirju sicer veliki favoritki, a se njune nasprotnice ne bodo predale brez boja. Foto: Karmen Jakob

To bo prava poletna osvežitev, zlasti zvečer, ko se bo temperatura malce spustila.

Jure Jeraj, direktor tekmovanja
Danijel in Jan Pokeršnik
Lanski naslov bosta branila brata Jan in Danijel Pokeršnik. Foto: Karmen Jakob

S tem se bo odprla letošnja slovenska serija turnirjev v odbojki na mivki, tako kot lani pa bo tudi letos dogodek potekal ob Ptujskem jezeru, kjer organizatorji v treh dneh pričakujejo celo do 10 tisoč obiskovalcev. Prijavljeno je rekordno število ekip (55), zaradi česar je BeachMaster zagotovo eden največjih turnirjev v odbojki na mivki. V moški konkurenci, kjer bosta lanski naslov branila brata Danijel in Jan Pokeršnik, se bo za štiri prosta mesta med najboljšimi ekipami potegovalo 23 ekip, 12 nosilcev je na turnir že neposredno uvrščenih. Pri ženskah, kjer je za zdaj prijavljenih 20 ekip, bosta naslov v hudi konkurenci dvojic iz Španije, Švedske, Danske, Slovaške in Hrvaške iskali lanski finalistki in državni prvakinji sestri Erika ter Simona Fabjan.

Šport, združen z zabavo
Športne dogodke bo spremljal tudi pester animacijski program. V petek zvečer se po tekmovalnem delu na koncertnem prizorišču obeta zabava s skupino Kingston in Elo. V soboto od 16.00 dalje bo na golfišču Ptuj piknik z vrhunskimi športniki iz vse Slovenije, ki so ga organizatorji priredili s pomočjo SportForuma, turnir pa bo vrhunec dosegel v soboto zvečer, ko bo ob 20.00 na vrsti ženski, uro kasneje pa še moški finale. Med tekmami bosta obiskovalce zabavali pevka Ingrid Müller ter skupina Explosion. Po moškem finalu se obeta še pravi poletni žur, na svoj račun pa bodo prišli predvsem ljubitelji hip hopa, r'n'b-ja, funka, džeza in soula (nastopili bodo Traffic Jam s Karmen Zinrajh in CheeCha, Mc Piece & The Boonker).

Odločitev je bila prava!
"Lani je v času finalnih tekem deževalo, a si je dogodek kljub vsemu ogledalo tisoč ljudi," je dejal direktor tekmovanja Jure Jeraj in dodal: "Izkušnje so bile super! Prav smo se odločili, saj smo z enim velikim turnirjem dosegli bistveno več kot s številnimi manjšimi." Gledalci si bodo tekme lahko ogledali v areni, ki sprejme okoli 1.800 obiskovalcev. Tekme si bo mogoče ogledati tudi na velikem zaslonu na koncertnem prostoru, ki sprejme okoli 5 tisoč ljudi. "Letos imamo na turnirju daleč najboljšo tujo zasedbo, saj je prijavljenih kar 55 ekip. To bo prava poletna osvežitev, zlasti zvečer, ko se bo temperatura malce spustila. Vse je seveda odvisno od vremena, toda napovedi so dobre. Parkirni prostori so od prizorišča oddaljeni slabih 400 metrov, v treh dneh pa pričakujemo okoli 10 tisoč obiskovalcev," je sklenil Jeraj.

To bo prava poletna osvežitev, zlasti zvečer, ko se bo temperatura malce spustila.

Jure Jeraj, direktor tekmovanja