Trener Calcita Luka Slabe je prepričan, da bodo Belgijci pred domačim občinstvom pokazali pravi obraz. Foto: MMC RTV SLO
Trener Calcita Luka Slabe je prepričan, da bodo Belgijci pred domačim občinstvom pokazali pravi obraz. Foto: MMC RTV SLO

Zmaga vzbuja velik optimizem pred povratnim dvobojem, a ta je še povsem odprt. Belgijci v Kamniku niso pokazali ničesar, na čemer bi lahko gradili optimizem, toda trener Kamničanov Luka Slabe meni, da bodo pred domačimi gledalci pokazali drugačen obraz.

Slabe v pravem trenutku našel zamenjave
Gostje so veljali za favorite in tako so se pred tekmo tudi obnašali. V Kamniku jim ni bilo nič po godu, motile so jih malenkosti. A domači se za to niso zmenili, v prvem nizu so najprej povedli s 6:1 in 13:5, toda gostje, pri katerih igra tudi Slovenec Aljoša Urnaut, so se približali na 22:23, toda preobrat jim ni uspel. Tudi v drugem nizu so imeli sredi niza že kar lepo prednost, toda gostje so na 16. točki izenačili, nekaj trenutkov pozneje pa tudi povedli. A Slabe je znal poiskati zamenjave za v tem trenutku nekoliko manj razpoložene, prav rezervist Matej Mihajlović je bil v končnici drugega niza najzaslužnejši, da so tudi drugi niz osvojili Kamničani. V tretjem nizu so calcitovci hitro visoko povedli in razliko držali do konca, ko so navijači lepo mednarodno zmago Calcita Volleyballa spet pričakali na nogah.

Tesno je bilo le v drugem nizu
"Dva niza smo ves čas nadzorovali rezultat, le v drugem nizu je bilo malo na tesno. Super je zmagati s 3:0, ampak dejstvo je, da bodo Belgijci doma igrali veliko bolje. Sem so prišli s podcenjevalnim odnosom in so zdaj v položaju, ko morajo zmagati. Psihološki pritisk je zdaj na njihovi strani. Mi pa moramo iti v Belgijo mirni, tam pa pokazati igro, kot smo jo danes. Vse moje fante bi pohvalil za dobro igro, bistvo današnje zmage pa je bilo v katastrofalni igri njihovega korektorja Alaina Saadeja," je po dvoboju povedal Slabe.

Povratna tekma bo naslednjo sredo v Lummnu.