Med navdušenimi navijači v Stožicah je bil tudi glasbenik Tomaž Domicelj (v sredini). Zanimivo bo videti, ali bo morda ljubljanska dvorana gostila tudi sklepni turnir letošnje Lige prvakov. V tem primeru bi bili Blejci uvrščeni neposredno v polfinale! Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Med navdušenimi navijači v Stožicah je bil tudi glasbenik Tomaž Domicelj (v sredini). Zanimivo bo videti, ali bo morda ljubljanska dvorana gostila tudi sklepni turnir letošnje Lige prvakov. V tem primeru bi bili Blejci uvrščeni neposredno v polfinale! Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vid Jakopin
Vid Jakopin je k zmagi prispeval 17 točk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Igor Kolaković
Igor Kolaković je lahko zelo zadovoljen s predstavami ACH-ja v dozdajšnjem delu sezone. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dejan Vinčić, Alen Šket, Igror Kolaković, Daniel Lewis, Andrej Flajs in Vid Jakopin
ACH zmaguje s pravim moštvenim duhom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley ostaja neporažen

Z glasno podporo navijačev so Gorenjci prišli do četrte zmage in se že uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Kazalo je, da se bo torkov večer za odbojkarske sladokusce končal hitreje, toda ACH je po vodstvu z 2:0 Grkom dovolil izenačenje in svoje privržence držal na trnih še v dramatičnem petem nizu.

Olympiacos se je preveč sprostil
"Mislim, da se ekipi malo že pozna utrujenost. V zadnjem obdobju smo odigrali precej tekem, za nami so tudi naporni treningi. V tretjem in četrtem nizu so naši tekmeci začeli precej bolje sprejemati in zaključevati napade, a na koncu se je vseeno obrnilo v naš prid," je dejal kapetan Andrej Flajs.
Dejan Vinčić je še nekoliko bolj natančno analiziral, kaj se je zgodilo po uvodnih dveh nizih: "Pri 2:0 se je tekmec sprostil in začel napadati s servisom na vso moč. Povzročali so nam veliko težav. Težko smo prebijali njihov visok blok, ampak na koncu se je vse dobro izšlo. S tremi, štirimi obrambami na koncu je bila zmaga naša."

Pohvala navijačem
Vinčić je poudaril, da so gostje v Ljubljano prišli zelo sproščeni, sami pa so bili na začetku tekme malo pod pritiskom, saj so se zavedali, da jim zmaga prinaša ogromno. Cilj so Blejci dosegli, a se tudi na preostalih dveh tekmah proti Budvanski rivijeri (5. januarja) in Jastrzebskemu (12. januarja) ne bodo zadovoljili z drobtinicami ter poskušali iztržiti še dve zmagi. Poljake bo znova pričakal "pekel" v Stožicah.

Tudi trener Igor Kolaković ni pozabil vsaj nekaj zaslug za uspeh pripisati izvrstnim navijačem. "Sijajno občinstvo nas je dvignilo, ko je bilo najpotrebneje. Mislim, da nam je v petem nizu zelo pomagalo do te zmage. Z njihovo pomočjo nam je uspelo preobrniti izid od zaostanka s 5:8 do vodstva z 11:8 in dvoboj mirno pripeljati do konca. V ključnih trenutkih nam je ostalo dovolj energije in smo bili dovolj pogumni. Po izenačenju Olympiacosa na 2:2 sem poskušal svojim igralcem vrniti vero vase in jim dejal, da morajo biti potrpežljivi. Ni bilo lahko v enem tednu odigrati dve tako težki tekmi, še posebno pa ne zmagati," je povedal srbski strokovnjak, ki upa, da bodo njegovi varovanci na naslednjih tekmah ostali psihološko stabilni.
Pretehtal moštveni duh
Čeprav bi mogoče lahko sklepali drugače, je tudi v prvih dveh nizih videl rezerve v svojem moštvu: "Bili smo natančni, a ne dovolj energični v trenutkih, ko bi morali osvajati točke na servis tekmecev. V tretjem in četrtem nizu pa je Olympiacos precej dvignil raven svoje igre, posebno Kubanec Rolando Despaigne."

Vid Jakopin je kot jeziček na tehtnici izpostavil izjemen moštveni duh: "Izkazalo se je, da smo imeli več želje po zmagi. Ta je v naši ekipi res neverjetna. Kažemo jo na vseh tekmah. Kakovost naše ekipe je, da drži skupaj kot moštvo, in to je res odlika, ki je nima veliko ekip."

Naslednji teden sklepni turnir Pokala Slovenije
Vsi skupaj v klubu zdaj poudarjajo, da jih čaka še veliko pomembnih tekem tudi na nižji ravni. V soboto bo ACH v derbiju vodilnih moštev Srednjeevropske lige v Radovljici gostil Posojilnico Dob, ki je do zdaj edini poraz doživela ravno proti Blejcem, bilo je 3:2.
V ponedeljek in torek pa bo v Novi Gorici na sporedu finalni turnir Pokala Slovenije. ACH se bo v polfinalu pomeril z ekipo Marchiol Vodi, drugega finalista pa bo dala tekma med Salonitom Anhovo in UKO Kropo. Torkov finale si boste lahko ob 18.00 ogledali tudi na TV Slovenija 2.

"Vemo, da smo favoriti, vendar bo treba v dveh dneh pokazati konstantno igro. V zadnjih sezonah smo imeli v pokalu, kjer odloča le ena tekma, nekaj težav, a bili na koncu vseeno uspešni. Verjamem, da bo tako tudi letos," pred pokalnim izzivom pravi Flajs.

ACH Volley ostaja neporažen