Simona in Erika Fabjan navdušujeta tudi s svojim stasom. Foto: STA
Simona in Erika Fabjan navdušujeta tudi s svojim stasom. Foto: STA
Sestri Fabjan udaren dvojec na mivki

Dolenjki sta v četrtfinalu izgubili proti Francozinjama Justine Astruc in Celine Gemise-Fareau z 1:2 (-14, 12, -15), po zmagi nad Turkinjama Zulfiye Gundogdu in Bahanur Sahin z 2:0 (11, 17) pa ju v četrtek na tekmi za končno peto mesto čaka italijanska naveza Chiara Ferretti/Laura Giombini.
"Četrtfinalni obračun sva začeli slabo, v najini igri ni bilo pravega ritma. V drugem nizu sva prevladovali, v tretjem pa je glavni sodnik vsaj tri sporne žoge dosodil v korist Francozinj. Nato sva bili veliko boljši od turške naveze," je povedala še ne 22-letna Erika.

Od letos samo še na pesku
Z leto in štiri mesece mlajšo sestro Simono prihajata iz okolice Žužemberka. Lani sta postali državni prvakinji v odbojki na mivki in se konec lanskega leta odločili, da opustita dvoransko odbojko. Kariero sta začeli v Kočevju, se nato preselili k ljubljanskima Krimu in Sladkem grehu, potem 4 leta igrali za Vital, zadnjo sezono pa za TPV Novo mesto.

Prave podpore v Sloveniji še ni
Da bi čim bolj napredovali v odbojki na mivki, sta si v tujini našli italijanskega trenerja. Trdno sta odločeni, da ujameta vsaj najboljše evropske pare. Po lastnih besedah sta napredovali predvsem taktično, manjkajo pa jima izkušnje. Sredozemske igre so korak naprej v njuni karieri, njun dolgoročni cilj pa so olimpijske igre v Londonu leta 2012. Za ta dosežek bosta morali prepričati nekaj ljudi, saj prave podpore v Sloveniji za zdaj še nimata. Udeležba na najmočnejših turnirjih pa ni ravno poceni ...

Sestri Fabjan udaren dvojec na mivki