Emil Tahirovič je konec maja v Dubrovniku plaval sedem stotink hitreje kot tokrat, a njegov rekord ni bil priznan zaradi uporabe nedovoljenih kopalk. Foto: STA Foto:
Emil Tahirovič je konec maja v Dubrovniku plaval sedem stotink hitreje kot tokrat, a njegov rekord ni bil priznan zaradi uporabe nedovoljenih kopalk. Foto: STA Foto:
Nina Kolarič
Nina Kolarič je bila na marčevskem EP-ju v dvorani v Torinu četrta, tokrat ji je uspelo osvojiti kolajno. Foto: STA
Tina Murn in Pia Tajnikar
Tina Murn in Pia Tajnikar po finalu teka na 100 metrov. Foto: STA

Za pet stotink ga je ugnal Italijan Alessandro Terrin, Matjaž Markič (27,39) pa je osvojil 4. mesto. "Tukaj ni česa storiti. Zmagal je prav za toliko, za kolikor ima daljše roke," je povedal Tahirovičev trener in selektor slovenske reprezentance Roni Pikec, potem ko se je Terrinu 100-odstotno izšel zadnji zavesljaj in je prehitel našega plavalca.

Po prihodu v cilj malo jezen
"Razen po skoku sem vso tekmo videl, da sem spredaj, tudi na koncu in to za pol glave. Zato sem bil po prihodu v cilj malo jezen. Sam izid je seveda izvrsten in nezadovoljstvo ni bilo vezano na dosežek," je svoj nastop opisal 29-letni Tahirovič.

Obe slovenski mešani štafeti sta osvojili četrto mesto. Anja Čarman, Nina Sovinek, Sofija Djelić in Nina Drolc so s 4:09,87 dosegle tudi nov državni rekord. V moški štafeti so plavali Robert Žbogar, Markič, Peter Mankoč in Tahirovič.
Svetovni rekord Španca
Aschwin Wildeboer Faber
je kot prvi član španske štafete dosegel nov svetovni rekord na 100 m hrbtno. Čas 52,38 je za 16 stotink hitrejši od prejšnjega rekorda Američana Aarona Peirsola na lanskih olimpijskih igrah.

Na stopničkah kljub težavam z gležnjem
Nina Kolarič
si je v skoku v daljino priskakala bronasto odličje (6,50 m). Zlata kolajna je pripadla Italijanki Tanii Vicenzino (6,54), srebrna pa Turkinji Karin Melis Mey (6,53).

"Zadovoljna sem, ker sem imela velike težave z gležnjem. Bilo je kar žalostno, a sem se prepričala, da nisem prišla v Pescaro, da bi skakala slabo. Mogoče so pozneje 'prijele' tudi tablete proti bolečinam," je povedala Štajerka, ki je v 4. seriji izkoristila pomoč vetra (+0,7 m/s).

V finalu teka na 100 m je bila Tina Murn peta (11,58) in bronasto odličje zgrešila za tri stotinke, Ljubljančanka Pia Tajnikar pa osma (11,66).

Rokomet (Ž), tekma za 7. mesto:
SLOVENIJA
- ITALIJA 44:27 (19:11)

Odbojka (M), 3. krog:
SLOVENIJA
- MAROKO 3:0 (15, 18, 22)