Vid Jakopin se je veselil prvega naslova državnega prvaka, Jernej Potočnik pa že četrtega. Foto: Špela Bokal
Vid Jakopin se je veselil prvega naslova državnega prvaka, Jernej Potočnik pa že četrtega. Foto: Špela Bokal
Vodebova in Jakobova državni prvakinji

Jakopin in Potočnik sta v finalu z 21:17 in 22:20 ugnala navezo Nejc Zemljak-Alen Pajenk. Že v prvem nizu so bile polne tribune priča atraktivnim potezam na obeh straneh, a je izkušenost Jerneja Potočnika nagnila tehtnico v prid ekipe Debitel – Asics Mojca Šport, tako da Zemljak in Pajenk (Lineal-NES) nista uspela uloviti zaostanka treh točk že od prve polovice niza. Prvi niz je bil odločen, končni rezultat pa 21:17.

Ko je že kazalo, da bo par Potočnik/Jakopin nadigral štajerskega tekmeca, sta se Pajenk in Zemljak le prebudila in držala korak z vodilnima do desete točke. Prepričljivejša igra na mreži ju je popeljala do vodstva 18:14, a sta prednost izpustila iz rok in z 22:20 doživela letošnji prvi poraz na slovenskih tleh.

V ženski konkurenci sta Jakobova in Vodebova z 21:18 dobili uvodni niz proti sestrski navezi Leda-Jelena Strel Kosmač. Dvojčici sta nato vrnili udarec (21:19), a pozneje v tretjem nizu povsem popustili. Dvojica Jakob-Vodeb je po vodstvu s 5:0 niz dobila s 15:5.

V tekmi za 3. mesto sta pri moških zmagala domačina Klemen Hribar in Andrej Štemberger (z 2:0 sta bila boljša od dvojice Leo Mohorič/Klemen Ponikvar), pri ženskah pa mladinski reprezentantki v dvoranski odbojki in aktualni državni prvakinji do 20 in 23 let v odbojki na mivki, Mojca Božič in Živa Recek (2:0 proti paru Potokar/Veber).

Letošnje prvenstvo je minilo brez udeležbe aktualnih državnih prvakinj, Erike in Simone Fabjan, ki sta nastop zaradi okrevanja po poškodbi in bližnjega tekmovanja svetovne serije na Poljskem odpovedali.

Vodebova in Jakobova državni prvakinji