Mitja Gasparini je navduševal v dresu ACH Volleyja, tokrat pa bo prvič stal na drugi strani mreže. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Gasparini je navduševal v dresu ACH Volleyja, tokrat pa bo prvič stal na drugi strani mreže. Foto: MMC RTV SLO
Igor Kolaković
Igor Kolaković se zaveda, da je štart v Ligo prvakov ključen. Foto: MMC RTV SLO
Začenja se odbojkarska Liga prvakov

Srečanje bo v sredo ob 17.30 v dvorani, ki sprejme okrog 3.000 gledalcev, prvi uradni trening pa bodo imeli Blejci v torek popoldne. Poljakom bo veliko informacij lahko dal nekdanji član ACH Volleyja Mitja Gasparini. Glavni adut gostiteljev bodo navijači, ki se jih vedno zbere veliko, zelo so tudi glasni, a korektni do tekmecev.

"Naše prvo srečanje z mojim nekdanjim klubom bo zagotovo izjemno težko, tako za ACH Volley kot za nas. Mislim, da se bosta pomerili dve ekipi, ki dajeta poudarek na igri blok-obramba. Letošnji ACH Volley je od takrat, ko sem še jaz igral zanj, zelo spremenjen. V moštvu so le še štirje igralci, s katerimi sem si delil slačilnico. Vsi so seveda zelo dobri. Druge poznam iz reprezentance ali iz drugih klubov, kar samo priča, da je moštvo ACH Volley dejansko sestavljeno iz kakovostnih igralcev. Poljsko prvenstvo pa je res nekaj izjemnega. Gre za deset ekip, ki igrajo na najvišji ravni. Letošnji sistem tekem nam ne dopušča niti malo premora, saj se celotna sezona igra v ritmu sobota-sreda, tako da je res veliko močnih tekem, ki terjajo veliko zbranosti in napora, zato se pri nas že začenja pojavljati tudi utrujenost. Poljske dvorane pa so res vedno nabito polne in vsaka tekma je spektakel zase. Navijanje pa je podobno tivolskemu. Res ti gledalci in navijači lahko pomagajo. Vsaka tekma je razprodana," je poudaril korektor Gasparini.

Velik izziv za trenerja Kolakovića
Trener Blejcev Igor Kolaković je dejal, da so na pot odšli z dobrimi občutki in z nestrpnostjo, s katero moštvo pričakuje prve obračune v Ligi prvakov: "Pričakujem težak dvoboj tudi zato, ker jih bomo napadali na njihovem terenu. Nedvomno pa je njihovo državno prvenstvo eno najmočnejših v Evropi, imajo izjemno kakovostne ekipe, igrajo pred domačim občinstvom, kar pomeni, da imajo na ta način igralca več na terenu. Toda, vse skupaj je to izjemno pomemben in hkrati velik izziv za naše moštvo in velika priložnost, da se na Poljskem pokažemo na veliki sceni v najboljši možni luči."

"Odhajamo na težko gostovanje k poljskemu podprvaku. Vemo, da so v primerjavi z lansko sezono zamenjali trenerja in nekaj igralcev, najbolj pa seveda poznamo nekdanjega klubskega soigralca Mitjo Gasparinija. V celoti gre za kvalitetno moštvo, naša naloga pa bo prikazati podobno predstavo kot na zadnjih tekmah," je dejal kapetan Andrej Flajs.

Lewis: Poljaki bodo pod pritiskom, ključen bo prvi niz
"Glede na to, da sem tudi sam v preteklosti že igral za poljsko moštvo, dobro poznam njihove ekipe in tudi nekatere člane moštva Jastrzebski Wegiel. Še zlasti dobro poznam oba Avstralca, Benjamina Hardyja in Igorja Yudina. Pomembno je predvsem to, da se Poljaki zelo resno pripravljajo na vsako tekmo, zato pričakujem težak boj. Sicer so poljska moštva običajno precej nervozna na začetku velikih tekmovanj, kot je Liga prvakov, ker na njih vršijo velik pritisk. To smo doživeli tudi sami na začetku lanske sezone, ko smo našo prvo tekmo odigrali prav tako na Poljskem proti moštvu Reszowa. Takrat smo imeli veliko priložnost, da jih premagamo prav zaradi njihove nervoze, a nam to na žalost ni uspelo. Zato bomo tokrat zagotovo v prednosti, če bomo dobro odigrali prvi niz. Pritisk, ki ga čutijo Poljaki, povzročajo predvsem mediji, enako velja za poljske navijače, zato je tako pomembno, da dobimo prvi niz. Potem bo v nadaljevanju tekme vse lažje," je razmišljal libero Daniel Lewis.

Skupina C, sreda ob 17.30:
JASTRZEBSKI WEGIEL (POL) - ACH VOLLEY

Ob 20.00:

BUDVANSKA RIVIJERA - OLYMPIACOS PIREJ

Preostale tekme ACH Volleyja:

Sreda, 24. novembra, ob 20.15:
ACH VOLLEY - BUDVANSKA RIVIJERA
Sreda, 8. decembra, ob 18.30:
OLYMPIACOS PIREJ - ACH VOLLEY
Torek, 14. decembra, ob 20.15:
ACH VOLLEY - OLYMPIACOS PIREJ
Sreda, 5. januarja, ob 20.00:
BUDVANSKA RIVIJERA - ACH VOLLEY
Sreda, 12. januarja, ob 20.15:
ACH VOLLEY - JASTRZEBSKI WEGIEL
Začenja se odbojkarska Liga prvakov