Tina Lipicer Samec je bila skupaj s Špelo Jontes najboljša igralka tekme proti Nizozemkam. Foto: MMC RTV SLO
Tina Lipicer Samec je bila skupaj s Špelo Jontes najboljša igralka tekme proti Nizozemkam. Foto: MMC RTV SLO
Tilen Kozamernik
Tilen Kozamernik ni razočaran nad porazom, saj so Nizozemke favoritinje turnirja. Foto: MMC RTV SLO

Favoritinje turnirja so morale Slovenkam, ki so tekmo začele izrazito bolje, oddati drugi niz, ki so ga gostje po podaljšani igri dobile s 30:28. V nadaljevanju so se Nizozemke razigrale in niso dopustile presenečenja.

Proti Nemkam še ena težka tekma
"Mislim, da je bilo vse tako, kot smo predvidevali. Nizozemke so že nekaj časa v tekmovalnem ritmu, nastopale so na prestižnih turnirjih, kar za nas ne velja. Ta razlika se je videla na igrišču. Poleg tega so se na nas dobro pripravile, vsaj petkrat so si ogledale videoposnetke z naših tekem s drugega kvalifikacijskega turnirja v Franciji. Proti taki ekipi, ki je odlično organizirana in ima vrhunsko popolnjena mesta, je težko igrati. Vsekakor pa smo se vsaj v prvi polovici tekme dobro borile. Presenetile smo jih s servisi, toda bolj se je tekma bližala koncu, bolj nam je padala zbranost. Obramba je začela pešati, vrstile so se napake pri sprejemu, posledica je bil poraz. Jutri nas čaka še ena težka tekma. Poznam tako Nizozemke kot Nemke, saj veliko igralk iz teh držav igra tako kot jaz v Italiji, vendar jih težko primerjam in težko rečem, kdo je boljši," je dejala Tina Lipicer Samec.

KVALIFIKACIJE ZA SP (Ž):

1. krog, petek:

NIZOZEMSKA - SLOVENIJA
3:1 (18, -28, 19, 14)

Nizozemska: Visser 19, Flier 19, Wensink 16, Huurman 10, C. Staelens 10, K. Staelens 7, Grothues 1.

Slovenija: Lipicer Samec 14, Jontes 14, Zdovc 10, Borovinšek 9, Guštin 6, Kočar 4.

NEMČIJA - AZERBAJDŽAN

Sobota:
SLOVENIJA - NEMČIJA
NIZOZEMSKA - AZERBAJDŽAN

Nedelja:
SLOVENIJA - AZERBAJDŽAN
NIZOZEMSKA - NEMČIJA

Na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Japonskem, se uvrstita dve reprezentanci, za favoritinji pa veljata Nizozemska in Nemčija.