Korektorica Paola Egonu je za številne najboljša odbojkarica na svetu, v letošnji sezoni pa bo igrala v turškem prvenstvu pri ekipi VakıfBank. Foto: EPA
Korektorica Paola Egonu je za številne najboljša odbojkarica na svetu, v letošnji sezoni pa bo igrala v turškem prvenstvu pri ekipi VakıfBank. Foto: EPA

Po osvojitvi bronaste medalje svetovnega prvenstva je Paola Egonu (na tekmi proti ZDA je blestela s 25 točkami) svojemu agentu ob robu igrišča v solzah razlagala, da zaradi žaljivih komentarjev glede njenega rodu in barve kože končuje kariero v italijanskem dresu: "Tega ne morem razumeti. Utrujena sem vsega, sprašujejo me, zakaj sem Italijanka. To je moja zadnja tekma v reprezentanci."

Sorodna novica Srbija brez izgubljenega niza ubranila naslov

Po polfinalnem porazu Italije (Brazilija je zmagala s 3:1) je bila 23-letna Paola Egonu na družbenih omrežjih tarča nekoga, ki si je na njen račun privoščil rasistične in žaljive komentarje. To jo je, razumljivo, zelo prizadelo, vendar za žaljivke ni povedala nikomur v reprezentanci. Po tekmi za bron se je zlomila in priznala, kaj se dogaja in kako težko obdobje preživlja. Vrata v reprezentanci so ji seveda odprta, kot je povedala pozneje, se bo do januarja odločila, kako naprej. "Športniki damo vsako tekmo vse od sebe in zelo boli, ko slišiš, da si ne zaslužiš reprezentančnega dresa," je povedala v pogovoru za RAI.

193 cm visoki odbojkarici so v bran stopili številni znani, po telefonu jo je poklical tudi premier v odhodu Mario Draghi in ji povedal, da je v ponos italijanskemu športu.

Paola Egonu je bila rojena v Italiji, vendar je (ker sta starša iz Nigerije) italijansko državljanstvo dobila šele pri 14 letih, ko je italijanski potni list dobil tudi njen oče.

V Perugii zanesljiva zmaga gostiteljev

V italijanskem prvenstvu je Verona Roka Možiča v 3. krogu doživela prvi poraz. S 3:0 (22, 14, 20) jo je premagala Perugia, za katero igra Gregor Ropret. Možič tokrat ni imel svojega dne, dosegel je le šest točk, napadal je z 29-odstotno uspešnostjo. Ropret je v vrstah zmagovalcev v igro vstopil v tretjem nizu, ko ga je Andrea Anastasi poslal na servis. Na vrhu lestvice sta s popolnim izkupičkom Cisterna in Perugia.