Po težki poškodbi se je dokončno vrnila Ana Marija Vovk (levo) in poskrbela za stabilen sprejem kamniških odbojkaric. Foto: Klemen Brumec
Po težki poškodbi se je dokončno vrnila Ana Marija Vovk (levo) in poskrbela za stabilen sprejem kamniških odbojkaric. Foto: Klemen Brumec

Varovanke Gregorja Rozmana so pokazale drugačno predstavo kot pred tednom na prvi tekmi, ko so bile v Zagrebu povsem nemočne in izgubile z 0:3. Tokrat so Kamničanke narekovale ritem, pokazale so veliko mero borbenosti in nepopustljivosti.

Glavno orožje Calcita je bila obramba na čelu z blokom (15 blok točk), v njem se je najbolj izkazala nekdanja reprezentantka Sara Hutinski. V napadu so svoje dodale Anđelka Radišković, Ana Marija Vovk in Maša Pucelj, slednja je bila s 17 točkami najučinkovitejša v kamniški vrsti.

Ključen izjemen preobrat za prvi niz

Calcit je povedel z 8:2, a nato zašel v krizo. Mladost je na 16. točki izenačila, nato pa celo povedla z 21:17. Vendar se slovenske prvakinje niso predale, na servis Anđelke Radišković in po bloku Sare Hutinski so prišle do prve zaključne žoge, izkušena novinka v kamniškem dresu pa je z novim blokom, svojim četrtim, kamniški ekipi priborila prvi niz v prvem krogu kvalifikacij lige prvakinj.

16-letnica iz Žužemberka Maša Pucelj (št. 18) je bil s 17 točkami najučinkovitejša pri Calcitu. Foto: Organizator/Klemen Brumec
16-letnica iz Žužemberka Maša Pucelj (št. 18) je bil s 17 točkami najučinkovitejša pri Calcitu. Foto: Organizator/Klemen Brumec

Vrnitev v prvem nizu je Slovenkam dal dodatnih moči, drugi in tretji niz so dobile lažje, tudi v zlatem je bilo pri 8:4 videti, da ne bodo imele težav, vendar so se Zagrebčanke približale na 10:9, a končnica je vendarle pripadla gostiteljicam.

"Tako kot je bila Mladost na prvi tekmi prepričljiva, smo mi prevladovali danes. Ne glede na to, da smo že na začetku uvodnega niza izgubili prvo podajalko, Milo Đorđević, se nismo predali. Odlično jo je zamenjala Ula Gorjup, ki je pokazala veliko srce in da je navkljub mladosti že zelo dobra podajalka, Veseli me tudi, da se je po tisti težki poškodbi dokončno vrnila Ana Marija Vovk, ki je poskrbela, da smo imeli čez vso tekmo zelo dober sprejem," je po tekmi dejal trener Rozman.

Po Zagrebčankah sledi soočenje z Beograjčankami

"Seveda si pohvale zaslužijo vse igralke, to je bila velika zmaga celotne ekipe. Naš cilj še vedno ostaja, da se uvrstimo v ligo prvakinj, zavedamo pa se, da bo proti Crveni zvezdi še težje," je trener Calcita pogled uperil naprej. V drugem krogu kvalifikacij se bodo Kamničanke namreč merile s Crveno zvezdo, prva tekma bo 3. novembra v Kamniku.

Odbojkarice Calcita po zlatem nizu izločile Mladost

LIGA PRVAKOV (Ž)

KVALIFIKACIJE, četrtfinale, 2. tekma

CALCIT VOLLEY – Mladost 0:3 (izid prve tekme)
3:0 (23, 19, 22); zlati niz 15:10

Calcit Volley: Gorjup 1, Radišković 16 (2 asa, 1 blok), Vovk 16 (1 as, 2 bloka), Đorđević, Hutinski 11 (2 asa, 5 blokov), Boisa, Kregar, Charuk 9 (4 bloke), Vukojević, Pucelj 17 (3 bloki), Čižman, Banko.

Mladost Zagreb: Antunović 1 (1 as), Pavičić 17 (2 bloka), Popić 3 (1 blok), Perić 1, Mihaljević 10 (2 bloka), Papac, Mehić 11 (4 bloki), Ištuk, Marković 10 (2 asa, 1 blok), Smoljan, Štimac, Korača, Grabić.

Kamničani so uspešno opravili s prvim evropskim izzivom sezone in so izločili stare znance iz Srednjeevropske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Kamničani so uspešno opravili s prvim evropskim izzivom sezone in so izločili stare znance iz Srednjeevropske lige. Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarji Calcita Volleyja so uspešno opravili nalogo v kvalifikacijah evropskega pokala Cev. Z dvema zmagama so izločili Zadrugo Dob, v Kamniku so na povratni tekmi zmagali s 3:2 (20, 23, -18, -21, 11).

Slovenski podprvaki so dobili že prvi obračun v Pliberku (3:1), a je ta pokazal, da sta ekipi dokaj izenačeni in da bo v Kamniku še vse mogoče. Na povratni tekmi so Kamničani sicer slavili s 3:2, vendar je bilo vprašanje, kdo bo napredoval, rešeno že po dveh nizih ob vodstvu gostiteljev z 2:0.

V prvem nizu si vse do izida 15:13 nobena ekipa ni priigrala več kot točke prednosti, po izidu 21:19 pa so domači dobili dve zaporedni točki, izid 23:19 je z blokom postavil Miloš Arsenoski, ki je nato z istim elementom tudi zaključil niz. Avstrijci so še dlje grozili v drugem nizu, ko je bilo v končnici 22:22, odločila pa sta bloka Daniela Aponze.

V nadaljevanju so Kamničani popustili, pri čemer so priložnost za igro dobili tudi igralci s klopi, 17-letni Miha Okorn je celo debitiral med člani in prispeval eno točko.

Koroški zamejci so pograbili priložnost in izenačili, a v "tie breaku" je Calcit poskrbel, da je prestižna zmaga dveh znancev iz Srednjeevropske lige ostala doma.

V prvem krogu se bodo Kamničani merili proti nizozemski ekipi Lycurgus Groningen, prva tekma bo 9. novembra v Kamniku.

Calcit še drugič premagal Zadrugo Dob

EVROPSKI POKALI

POKAL CEV (M), kvalifikacije

Povratna tekma:
CALCIT VOLLEY – Zadruga Aich/Dob 3:1
3:2 (20, 23, -18, -21, 11)

Calcit Volley: Planinšič 1 (1 blok), Mujanović 17 (2 bloka), Vinkovič 4, Lazar 2 (1 as, 1 blok), Okorn 1, Klobučar 16 (1 as), Košenina, Arsenoski 4 (2 bloka), Okroglič 4, Sosa, Aponza 14 (1 as, 4 bloke), Pavlović 12 (1 as, 4 bloke).

Zadruga Aich/Dob: Raineer 2, Pitakoudis 1, Kopschar 3 (1 as), Steiner, Bakiri 16 (4 bloke), Aspiotis 23 (2 asa, 4 bloke), Kratz 1, Kaibald 10 (1 blok), Szabo 8 (2 asa, 3 bloke), Ščerbakov 1, Kitzinger, Madjunkov 3 (1 as).