Eva Zatković je bila še drugič najučinkovitejša igralka Calcita. Foto: www.alesfevzer.com
Eva Zatković je bila še drugič najučinkovitejša igralka Calcita. Foto: www.alesfevzer.com

Če so varovanke Aljoše Jemca na prvem turnirju novembra v Trevisu proti Turkinjam osvojile prvi niz v Ligi prvakinj, jim tokrat tega ni uspelo. Po močni prevladi favoritinj v prvem in spodobnem odporu v drugem (do izida 11:13) so bile Kamničanke temu najbližje v tretjem nizu, v katerem so v prvem delu celo vodile, sredi niza tudi s 15:12, a bile v končnici po izenačenju na 18:18 znova nemočne.

Fenerbahče tudi tokrat ni igral v najboljši zasedbi, manjkala je najučinkovitejša igralka prve medsebojne tekme, srbska reprezentantka Brankica Mihajlović.

S 24 točkami je bila najučinkovitejša igralka dvoboja Kubanka Melissa Vargas Abreu (v Trevisu proti Kamničankam ni igrala), v kamniški vrsti pa se je s 13 točkami najbolj izkazala Eva Zatković.

Calcit bo nastope v Ligi prvakinj sklenil v četrtek, ko se bo pomeril z Nantesom.

Sorodna novica Conegliano tudi z drugo postavo premočen tekmec za Calcit

Liga prvakinj, skupina B, turnir v Nantesu

FENERBAHČE – CALCIT VOLLEY
3:0 (13, 18, 20)

Fenerbahče: Yilmaz, Gütcekin, Robinskon 14, Baskir 3, Sengun, Cetin, Babat, Vargas Abreu 24, Busa 6, Toksoy 2, Mihajlović, Erdem 7, Aydemir, Kestirengöz.

Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc, Pogačar 2, Š. Marušič, Brulec Kostić 9, Boisa, Zatković 13, Charuk 10, Jerala 2, Radišković 6.

Odigrano v torek:
CALCIT VOLLEY – CONEGLIANO
0:3 (-21, -11, -11)

Četrtek ob 18.00:
NANTES – CALCIT VOLLEY

Vrstni red: Conegliano 15, Fenerbahče 12, Nantes 3, Calcit Volley 0.

Nov poraz odbojkaric Calcita s 3:0