Iztok Kšela bo v Atenah lahko računal le na 10 igralcev. Foto: RTV SLO
Iztok Kšela bo v Atenah lahko računal le na 10 igralcev. Foto: RTV SLO

Izbrana vrsta je v Atene pripotovala močno okrnjena, saj je v ekipi le 10 igralcev. Manjkal bo kapetan Matija Pleško, ki ima vneto Ahilovo tetivo. Doma je ostal tudi bloker Davor Čebron, ki je zbolel prejšnji teden. Poškodovani so tudi Tomislav Šmuc, Jasmin Čuturič in Andrej Kovačič, mladinca Alen Šket in Tine Urnaut imata še šolske obveznosti.

V Atene so tako pripotovali: podajalca Rok Satler in Dejan Vinčič, blokerji Dragan Radovič, Matej Vidič in Alen Pajenk, sprejemalca Andrej Flajs in Alan Komel, korektorja Mitja Gasparini in Jernej Potočnik ter libero Sebastijan Škorc.

"Že nekajkrat sem poudaril, da ne bomo več govorili o tistih, ki jih ni, ampak o tistih, ki so tukaj, in verjamem, da so tudi oni sposobni dosegati dobre rezultate in dobro igrati," je povedal selektor Iztok Kšela.

Grkov ne poznajo dovolj
Grki so neznanka, saj so na zadnjih tekmah nastopili oslabljeni. Na pripravljalnem turnirju na Portugalskem pred 14 dnevi so gladko izgubili s Portugalci, le teden dni pozneje pa na tekmi evropske lige prav tako z izidom 3:0 v gosteh premagali Čehe. Slovensko strokovno vodstvo je že preučilo njihovo igro. Upajo, da bodo z dobrimi začetnimi udarci preprečili gostiteljem, da razvijejo svojo igro.