"Dejstvo je, da smo prvi dve tekmi v Vroclavu igrali premalo ostro, morali bi biti bolj zbrani in si ne bi smeli dovoliti takšnih padcev v igri." Foto: MMC RTV SLO
Bruno Najdič
Bruno Najdič ne bo imel na voljo najmočnejše postave. Doma sta namreč ostali izkušeni Sonja Borovinšek in Anja Zdovc. Foto: MMC RTV SLO
Slabe in Ropret pred turnirjem v Stožicah

so odločeni, da si ta konec tedna v Stožicah zagotovijo drugo mesto v skupini A in s tem nastop v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na EP 2015.

Najverjetneje bo odločilna zadnja tekma turnirja, ko se bodo pomerili z Latvijci. Še prej se bo Slovenija pomerila s Poljsko (tako rekoč si je že zagotovila prvo mesto) in Makedonijo.

Dveh izgubljenih točk na vroclavskem turnirju se ne da več nadomestiti in tudi zato je prvo mesto v skupini A, ki prinaša neposredno uvrstitev na EP v Bolgariji in Italiji, bolj ali manj nedosegljivo, kajti tudi če bi Slovenija na petkovi uvodni tekmi premagala Poljake, bi ti morali izgubiti še dve točki.

Padcev v igri si ne smejo privoščiti
"Dejstvo je, da smo prvi dve tekmi v Vroclavu igrali premalo ostro, morali bi biti bolj zbrani in si ne bi smeli dovoliti takšnih padcev v igri. Tisti dve izgubljeni točki še zdaj bolita, vendar nam ne preostane drugega, kot da ju skušamo nadomestiti. Zavedamo se, da bo o drugem mestu kaj lahko odločala naša zadnja tekma z Latvijo, vendar bo za nas od petka do nedelje odločilna prav vsaka izmed treh tekem," je dejal Klemen Čebulj, sprejemalec slovenske reprezentance.

Latvija jih ne more spet presenetiti
"Makedonce smo sicer dobro poznali, vedeli smo, kje nam pretijo največje nevarnosti, toda v naši igri je bilo preprosto preveč nihanj. Mislim, da nam bo v Ljubljani lažje igrati, kar velja tudi za tekmo proti Latviji, ki jih do Vroclava nismo prav dobro poznali. Medtem ko nas Makedonci niso z ničimer presenetili, so nas Latvijci presenetili z dobro igro v obrambi, hkrati pa so tudi večji del tekme dobro servirali in napadali."

"Prepričan sem, da nas zdaj ne morejo več presenetiti in tudi ne ponuditi česa bistveno novega, zato pa bomo morali biti mi tisti, ki bomo morali prikazati boljšo igro v vseh elementih, če bomo želeli osvojiti nove točke. Da bomo to dosegli, bo treba vso tekmo, od prve do zadnje točke, igrati zbrano, brez tistih padcev v igri, ki so tako značilni za nas. Ne Makedoncev ne Latvijcev zagotovo ne bomo podcenjevali," še meni Korošec.

Poljaki brez Michala Kubiaka
Lepšega uvoda v ljubljanski turnir, kot je tekma med Slovenijo in Poljsko, si skorajda ni mogoče zamisliti. V Vroclavu sta obe ekipi prikazali dobro igro, slovenski odbojkarji pa so sami sebi znova dokazali, da so sposobni igrati na vrhunski ravni. Poljaki naj bi v Ljubljano prišli brez Michala Kubiaka, ki je poškodovan.

Slovenke v Španijo
Žensko reprezentanco medtem čaka šele prvi kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo. V Cosladi, delu Madrida, se bo merila z reprezentancami Češke, Črne gore in Španije. Izbranke Bruna Najdiča nimajo takega imperativa kot fantje, vseeno pa ne skrivajo, da si tudi one želijo uvrstiti vsaj v dodatne kvalifikacije.


Kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Ljubljana, Stožice, petek ob 17.00:
SLOVENIJA - POLJSKA (prenos TVS 2/MMC)

Ob 20.00:
LATVIJA - MAKEDONIJA

Sobota ob 16.00:
SLOVENIJA - MAKEDONIJA (TVS 2/MMC)

Ob 19.00:
POLJSKA - LATVIJA

Nedelja ob 16.00:
MAKEDONIJA - POLJSKA

Ob 19.00:
SLOVENIJA - LATVIJA (prenos TVS 2/MMC)


Ženske, prvi kvalifikacijski turnir, Colsada

Petek ob 17.00:
SLOVENIJA - ČEŠKA

Ob 19.30
ŠPANIJA - ČRNA GORA

Sobota ob 15.00:
ČEŠKA - ČRNA GORA

Ob 17.30:
SLOVENIJA - ŠPANIJA

Nedelja ob 15.00:
SLOVENIJA - ČRNA GORA

Ob 17.30:
ČEŠKA - ŠPANIJA

Slabe in Ropret pred turnirjem v Stožicah