ACH Volley v zadnjih tednih stopnjuje formo. Foto: Aleš Fevžer
ACH Volley v zadnjih tednih stopnjuje formo. Foto: Aleš Fevžer
Alen Pajenk
Alen Pajenk (levo) je za Macerato dosegel 6 točk. Foto: Aleš Fevžer
Gregor Ropert, Borislav Petrović in Uroš Kovačević
Gregor Ropert, Borislav Petrović in Uroš Kovačević v bloku. Foto: Aleš Fevžer
Pajenk zelo zadovoljen pri Macerati
ACH Volley po odmevni zmagi po napredovanje v Nemčijo
"Oranžni zmaji" ugnali Macerato

Prvi niz je ACH dobil s 25:23, drugega pa s 25:13. Tretji niz je z 22:25 pripadel Italijanom, ki so nastopili s spremenjeno postavo (manjkalo je kar pet pomembnih igralcev), v četrtem pa je bilo 25:23 za Ljubljančane.
Varovanci Luke Slabeta bodo morali za osvojitev drugega mesta v skupini D v zadnjem krogu prihodnji teden v gosteh premagati Unterhaching ali pa osvojiti vsaj točko z minimalnim porazom z 2:3. Nemci so nocoj z 1:3 opravili z odpisanim Lennikom.
Najbolj dramatična končnica zadnjega niza
Da so italijanski prvaki le bleda senca ekipe, ki si je že zagotovila napredovanje med 12 najboljših v Evropi, se je dalo hitro videti. Gostitelji so z odlično igro v vseh elementih hitro prišli v vodstvo s 14:7. Macerata, ki je igrala brez klasičnega korektorja, se je do konca niza približala na štiri točke zaostanka (17:21), v končnici pa po zaostanku z 18:24 skoraj ujela ACH, a je Milan Rašić s prvim tempom le zagotovil vodstvo Slovencev.

V drugem nizu so bili Ljubljančani z odličnimi servisi razred zase, v tretjem pa je začel delovati blok Italijanov, tudi s servisi so povečali pritisk na domači sprejem. Vodili so od začetka do konca niza.

Trener Slabe je bil očitno zadovoljen z igro trojke Carlos Moreno, Jason Jablonsky in Mory Sidibe ob koncu tretjega niza, zato jih je pustil na igrišču tudi v četrtem. Po odličnem začetku domačih odbojkarjev (13:8) so jih gosti v nadaljevanju začeli loviti, se v končnici približali na točko zaostanka (23:22 in 24:23), toda zmaga je vendarle ostala doma.
Izjave po tekmi

Luka Slabe, trener ACH Volleyja: "Macerata je tekmec, pri katerem moraš biti, ne glede na to, v kakšni zasedbi so, previden. Tudi danes so imeli na igrišču fante, ki imajo olimpijske medalje. Res je, da so nastopili v spremenjeni postavi, a tudi nam ni bilo lahko, ker nismo imeli časa, da bi se pripravili na njihovo drugačno igro. Veliko fantov, ki so jih postavili na igrišče, ne poznamo. A danes nam je uspelo, skozi tekmo smo videli, kakšne so njihove slabosti. Odigrali smo odlično tekmo, ustavili smo njihov servis in napad. Vedeli smo, da ne smemo delati napak na servisu, nekaj smo jih vseeno. A se je vse obrnilo v naš prid."

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Danes smo od začetka do konca igrali s srcem, tudi v tretjem nizu, ko nam je nekoliko zmanjkalo energije, nismo popustili. Zdržali smo do konca in nove tri točke v ligi prvakov pomenijo zelo veliko. Macerata je igrala v spremenjeni postavi, to je bila seveda njihova računica. Pri nas pa nikogar ne bi posebej izpostavljal, vsak na igrišču je prispeval k velikim trem točkam v Stožicah. Za slavje pa je še prezgodaj, čeprav se je že začel veseli december, moramo v Nemčiji še potrditi današnji rezultat."

Alen Pajenk, igralec Macerate: "Ne glede na to, da smo igrali v nestandardni postavi, se nam ne bi smelo poznati v igri. Vendar se je, res pa je, da je težko uigrati ekipo v samo dveh dneh. A ACH nas je tokrat nadigral, proti njihovi igri nismo imeli možnosti in zasluži si vse čestitke za zmago."

Liga prvakov, skupina D, 5. krog:
ACH VOLLEY
- MACERATA
3:1 (23, 13, -22, 23)

5.500 gledalcev

ACH Volley: Flajs 5, Kovačević 19, Lewis, Šket 18, Sidibe 8, Petrović 4, Jablonsky 5, Ropret 2, Fabjan, Rašić 9, Moreno 1, Vidič.

Macerata: Lampariello, Pajenk 6, Ricci, Parodi 9, Stanković 16, Diamantini, Partenio, Monopoli 2, Randazzo 3, Kooy 16, Tartaglione, Podraščanin 8.

EUPHONY - GENERALI UNTERHACHING
1:3 (-21, -19, 18, -24)

Lestvica:
MACERATA 5 4 1 13:3 12 ACH VOLLEY 5 3 2 11:7 10 GENERALI UNTERHACHING 5 3 2 9:10 8 EUPHONY ASSE-LENNIK 5 0 5 2:15 0
Pajenk zelo zadovoljen pri Macerati
ACH Volley po odmevni zmagi po napredovanje v Nemčijo
"Oranžni zmaji" ugnali Macerato