Tiha želja varovancev Igorja Kolakovića je zaključni turnir najboljše četverice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tiha želja varovancev Igorja Kolakovića je zaključni turnir najboljše četverice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ACH Volley
ACH Volley na domačih tekmah, ki jih bo igral v Stožicah, lahko znova računa na bučno podporo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenski prvaki, ki so po lanski sezoni sedež kluba iz Bleda preselili v Ljubljano, optimistično odhajajo v Francijo. Prav Tours naj bi bil tisti, s katerim naj bi se ACH Volley v skupini F, v kateri sta še poljski Skra Belchatow in črnogorska Budvanska Rivijera, boril za drugo mesto.

V Francijo samozavestni
"Čeprav še ne vemo natančno, kako igrajo, saj nas natančne analize še čakajo, vemo da gre za vrhunsko ekipo. Okrepila sta jih sprejemalca Miloš Terzić, evropski prvak s srbsko reprezentanco, in Kubanec Yosleyder Cala, tudi on ima bogate izkušnje z igranjem v dobrih klubih. Tudi od prej že imajo nekaj odličnih igralcev, tako da nas gotovo čaka težko delo. Tudi mi smo dobra ekipa in vsekakor v Francijo potujemo samozavestni in z veliko željo po zmagi," je dejal organizator igre ljubljanske ekipe Dejan Vinčić

Tours leta 2005 osvojil Ligo prvakov
Poleg Cale, ki je v Tours prišel iz Verone, in Terziča, nekdanjega igralca Crvene zvezde, v francoski ekipi igra še nekaj tujcev. Češka brata Konečny sta že dalj časa pri Toursu, ravno tako odlični podajalec Brazilec Rafael Redwitz, ki ga ACH pozna tudi z dvobojev v sezoni 2009/10, ko je igral za poljsko Resovio, iz španske Almerie pa je v klub prišel tudi ameriški centralni bloker David Smith. Nekaj je novih tudi francoskih igralcev, vsekakor gre za ekipo vredno vsega spoštovanja, ki ima povrh vsega tudi bogato tradicijo, leta 2005 je namreč Tours že osvojil Ligo prvakov.

Generalka proti Padovi uspela
ACH Volley je v letošnjem državnem prvenstvu z lahkoto dobil vse tri tekme, v Srednjeevropski ligi pa ne igra, saj se ji bo priključil šele v končnici. Po zmagah na dveh mednarodnih turnirjih težkih preizkušenj ni imel, za generalko za Tours je označil prijateljsko tekmo proti italijanskemu prvoligašu Padovi. Tekmo je dobil s 3:2, in kot pravi Vinčić, so bili po njej fantje zelo zadovoljni: "V prvih dveh nizih smo pokazali fantastično igro, ki nam vliva optimizem, kakor tudi dejstvo, da smo dobili peti, odločilni niz. Očitno ima ekipa pravi karakter, saj se zna pobrati, ko je to najbolj potrebno. Na to dokazuje tudi tretji niz dvoboja proti Salonitu, v katerem smo izničili prednost tekmecev 24:20," pravi Vinčić.

LIGA PRVAKOV
1. KROG, skupina F

Četrtek ob 18.00:
PGE SKRA BELCHATOW - BUDVANSKA RIVIJERA

Ob 20.30 (TVS 2, vključitev v prenos):
TOURS VB - ACH VOLLEY


2. KROG

Sreda, 26. oktobra, ob 20.30:
ACH VOLLEY - BUDVANSKA RIVIJERA

PGE SKRA BELCHATOW - TOURS VB


3. krog bo 14. in 15. decembra.