Adam Simac je že igral pri ACH Volleyju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Adam Simac je že igral pri ACH Volleyju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

S sestavo ekipe sem zelo zadovoljen. Gre za mlade, nadarjene igralce, ki so velika prihodnost slovenske odbojke. Čeprav nisem dolgo z ekipo, pa sem hitro uvidel, da gre za igralce, ki si želijo trdo delati, ki so zelo ambiciozni.

Igor Kolaković
Zoran Jankovič
Ljubljanski župan Zoran Jankovič je prepričan, da bodo Stožice v prihodnjih letih gostile zaključni odbojkarski turnir. Foto: MMC RTV SLO/T. G.

Kanadski reprezentant lani ni veliko igral, a kljub temu zapustil dovolj dober vtis, da bo letos tvoril skupino blokerjev, v kateri sta poleg Kamnika, ki ima poškodovane vezi v gležnju (zaradi podobne poškodbe je nogometni reprezentant Nejc Pečnik miroval pet tednov), še Matej Vidič in srbski reprezentant Milan Rašić. Sicer pa se je ekipa ACH Volleyja danes predstavila v svojem novem "domu", dvorani Tivoli. V primerjavi z lansko je doživela nekaj sprememb. V njej ni več Vida Jakopina, Nizozemca Kyla Van Dijka in srbskega podajalca Vlada Petkovića, nadomestili so jih mladi Slovenci Jan Klubučar, Klemen Čebulj (oba sta prišla iz Frama), Gregor Ropret (Calcit Volleyball) ter izkušeni Alan Komel.

Kolaković zadovoljen
"S sestavo ekipe sem zelo zadovoljen. Gre za mlade, nadarjene igralce, ki so velika prihodnost slovenske odbojke. Čeprav nisem dolgo z ekipo, pa sem hitro uvidel, da gre za igralce, ki si želijo trdo delati, ki so zelo ambiciozni. S takimi pa je veselje sodelovati. Zadovoljen sem tudi s tem, da se je klub preselil v Ljubljano, kjer so pogoji precej boljši kot v Radovljici in so v skladu s kakovostjo moštva," je na predstavitvi dejal trener Igor Kolaković, ki je pred slabimi tremi tedni s srbsko reprezentanco osvojil naslov evropskega prvaka.

Stožice bodo zagotovo gostile zaključni turnir
Ljubljanski klub - predstavitve se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je ob tej priložnosti dejal, da bo Ljubljana v Stožicah, kjer bo letos ACH Volley spet igral evropske tekme, v prihodnjih letih zagotovo gostila zaključni turnir najboljših evropskih ekip, - bo tudi letos igral v štirih tekmovanjih. Najpomembnejša bo Liga prvakov, kjer se v skupini s poljskim Belchatowom, francoskim Toursom in črnogorsko Budvansko rivijero želi uvrstiti v drugi krog, v drugih treh tekmovanjih pa računa na nove naslove.

ACH Volley tudi v Interligi
Klub po koncu lanske sezone niti ni imel namena udeležbe v Interligi, a je Rasta Oderlapa, predsednika klubskega upravnega odbora, vodstvo lige vendarle prepričalo, da se slovenski prvaki tekmovanja udeležijo vsaj v končnici. "Mislim, da je to dobra odločitev. Menim, da je štiri, pet slovenskih ekip boljših kot sredina Interlige, zato te lige ne bomo pogrešali, predvsem bo manj potovanj in več časa za trening. Naj ne zveni egoistično, ampak naš trening je bolj kakovosten kot slaba tekma v Interligi. Zdaj pa bomo imeli več časa za pripravo na tekme v Ligi prvakov, ki ostaja prioriteta," je odločitev vodstva kluba pozdravil kapetan Andrej Flajs, ki sicer ne pozna najbolje drugih slovenskih ekip, a meni, da bodo morali biti tudi v slovenski ligi zelo previdni.

"Kakšen poraz ne bi bil tragičen. Nekaj ekip ima možnosti, da nas preseneti. A menim, da nov naslov državnih prvakov ne bi smel biti ogrožen. Je pa vsekakor naš imperativ, tako kot pokal, v katerem bomo morali zaradi specifičnosti tekmovanja biti še posebej zbrani," je sklenil Flajs.

S sestavo ekipe sem zelo zadovoljen. Gre za mlade, nadarjene igralce, ki so velika prihodnost slovenske odbojke. Čeprav nisem dolgo z ekipo, pa sem hitro uvidel, da gre za igralce, ki si želijo trdo delati, ki so zelo ambiciozni.

Igor Kolaković