Luka Slabe ostaja v dvojni vlogi. Foto: Aleš Fevžer
Luka Slabe ostaja v dvojni vlogi. Foto: Aleš Fevžer

Slabetu se je po koncu evropskega prvenstva pogodba potekla, a se je s predsednikom Odbojkarske zveze Slovenije Metodom Ropretom dogovoril, da bo nadaljeval delo vsaj do januarskega turnirja.

"Ocenjujem, da bo Luka z reprezentanco sodeloval daljše obdobje, a za zdaj se pogovarjamo in podaljšujemo njegovo delo od akcije do akcije. Do kvalifikacij za svetovno prvenstvo pogodbe še ne bomo podpisali, potem pa bo morala pasti odločitev, ali konkretiziramo, formaliziramo dolgoročno sodelovanje tudi papirno ali pa bomo z zdajšnjim načinom nadaljevali tudi naprej," je razložil Ropret.

"Trenutni položaj okoli reprezentance je povsem stabilen, tudi sam sem bil v stiku z nekaterimi igralci, tako da vem, da fantje Luki zaupajo, da želijo sodelovati z njim. Tako ni nobenih razlogov za kakšne spremembe, treba pa je dati času čas. Pri vsem tem pa je pomembna še ena stvar. Moramo razmišljati tudi o kontekstu, da sodelujemo z ljudmi, ki so se pripravljeni in sposobni prilagoditi trenutnim razmeram v Sloveniji. Zavedam se, da bi lahko sodelovali s kakšnim eminentnejšim trenerjem, a v tem primeru bi mu morali zagotoviti drugačen standard od tega, s katerim se zdaj uspešno spopadajo domači trenerji. Tuji strokovnjak pa ne bi bil nikakršno zagotovilo, da bi bili tudi uspešnejši," je še dodal Ropret.