Odbojkarice Nove KBM Branik so upravičile vlogo favoritinj. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarice Nove KBM Branik so upravičile vlogo favoritinj. Foto: MMC RTV SLO
Karmen Kočar
Kapetanka Karmen Kočar je pokal prejela iz rok kamniškega župana Toneta Smolnikarja. Foto: MMC RTV SLO
Pokalni naslov roma v Maribor



Finale je trajal dve uri in 8 minut, kar trije nizi pa so se končali na 21. Ključen je bil drugi niz, v katerem so gostiteljice turnirja vodile že s 24:21, a so državne prvakinje ubranile tri zaključne žoge, nato pa niz po maratonski točki dobile s 27:25.

V 4. nizu so gostje ušle na 16:12 in prednost zadržale do konca. Catherine McNatt je bila z 22 točkami najučinkovitejša pri zmagovalkah, medtem ko je pri domačih 19 točk prispevala 201 cm visoka Američanka Emillie Toone. McNattova je bila izbrana tudi za najboljšo igralko zaključnega turnirja. Najboljša napadalka je bila njena soigralka Monika Potokar, najboljša blokerka Toonova, najboljša podajalka Karmen Kočar, najboljši libero pa še ena Kamničanka Urša Podlesnik.

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branik: "Bili smo v težkem položaju, ves čas smo morali loviti tekmice, zato vse čestitke mojim dekletom, da so zdržale in da so bile v končnici dovolj zbrane. Malenkosti so odločale zmagovalca. Ne morem reči, da smo bili toliko boljša ekipa. Prelomnica je bil gotovo tretji niz, ko nam je v končnici uspel preobrat. Vseeno pa moram reči, da smo naredili kar precej napak, predvsem pri servisih. Žoge so preveč letele, ni nam jih uspelo nadzorovati. Toda generalna kakovost je bila vseeno na naši strani, kar je bilo odločilno."

POKAL SLOVENIJE (Ž) - Zaključni turnir

Finale:
Calcit Kamnik - NOVA KBM BRANIK
1:3 (-21, 21, -25, -21)

Calcit Kamnik: Toone 19, Beattie 16, Strel Kosmač 12, Kocjan 10, Vrhovnik 5, Turnšek 2, Lenarčič 1.

Nova KBM Branik:
McNatt 22, Potokar 19, Petho 12, Guštin 11, Vardič 8, Valenčič 2, Kočar 1.

Polfinale:
NOVA KBM BRANIK - Sloving Vital
3:0 (18, 17, 23)

HIT Nova Gorica - CALCIT KAMNIK
0:3 (-22, -21, -15)

Pokalni naslov roma v Maribor