Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Varovanke Bruna Najdiča so že pred srečanjem vedele, da proti bogati italijanski ekipi nimajo pravih možnosti, kljub temu pa so tekmo začele pogumno in bile večji del prvega niza v prednosti. Po točki Monike Potokar so prišle do vodstva z 11:8, nato še nekajkrat vodile za tri točke, zadnjič pa so bile v prednosti pri izidu 18:17. A v končnici so bile bolj zbrane gostje, ki so povedle z 20:24, nato pa izkoristile drugo zaključno žogo.

Alce Degradi je bila najzaslužnejša, da je Italijankam uspel odličen začetek drugega dela, v katerem so povedle z 2:9 in ga na koncu tudi zanesljivo dobile. Nekaj upanja je 300 domačim navijačem v dvorani Lukna dal še začetek tretjega niza, ko pa je bilo treba, so Italijanke nanizale nekaj točk in brez težav dobile tudi tretji niz.

Gostje so bile boljše v vseh elementih, najbolj pa v igri v napadu, s 15 točkami je bila najučinkovitejša v italijanski vrsti Degradi. Pri Novi KBM sta Iza Mlakar in Lorena Lorber Fijok dosegli po 11 točk, Ronja Štampar se je izkazala s tremi asi.

Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Bustu Arsiziu.

Nova KBM Branik: Mlakar 11 (1 blok), Milošič 3 (1 blok), Pogačar 2 (1 blok), Štampar 4 (3 ase), Klajžar, Lekše, Senekovič 1, Cikač, Farkaš, Ramić, Potokar 9 (1 as), Lorber Fijok 11 (1 as, 2 bloka), Krajnc.

Busto Arsizio: Battista 2, Degradi 15 (1 as), Lloyd 3, Monza 2 (1 blok), Montibeller 9 (1 blok), Stigrot 12 (2 asa, 2 bloka), Colombo 3 (1 as), Olivotto 7 (3 bloke), Zannoni, Omoruyi, Zakchaioub, Bressan.