17-letna Iza Mlakar (22 točk) je bila nerešljiva uganka za obrambo Kamničank. Foto: BoBo
17-letna Iza Mlakar (22 točk) je bila nerešljiva uganka za obrambo Kamničank. Foto: BoBo
Nova KBM Branik
Mlade Mariborčanke so z izvrstno predstavo izenačile finale in prešle v psihološko prednost pred nedeljsko odločitvijo v Kamniku. Foto: BoBo
Peta tekma bo dala odbojkarske prvakinje

V Mariboru je potekala četrta tekma finala državnega prvenstva v odbojki za ženske, na kateri pa Kamničanke niso izkoristile "zaključne žoge" za osvojitev drugega naslova prvakinj.

Odločila popolna dominacija v 3. nizu
Domače igralke, ki lovijo že 12. naslov, so razglašene pokalne zmagovalke, ki so se mučile zlasti s sprejemanjem odličnih začetnih udarcev tekmic, nadigrale v vseh elementih. Osrednje ime tekme je bila 17-letna Iza Mlakar, ki je zbrala kar 22 točk in je tako kot 2. tekmo zdaj odločila še 4. tekmo finala.

Prva dva niza sta bila izenačena, a že prvega so dobile veliko mlajše gostiteljice in tako prevzele pobudo (25:21). Izkušenejšim gostjam je z bolj zbranim sprejemom in natančnejšim napadom uspelo izenačiti (22:25), nato pa so igrale le še Mariborčanke. V tretjem nizu so s poletno in kombinatorno igro povsem dominirale in igro dobile s kar 25:6. V četrtem pa tudi ni bilo dvoma, da bo zmaga ostala v Lukni (25:19).

Prvakinje bodo okronane v nedeljo
Mariborčanke so z obvezno zmago izsilile peto tekmo, kjer bodo lahko ubranile lanski naslov, pa čeprav so vmes doživele temeljito pomladitev, zaradi česar vloga favoritinj še vedno pripada Kamničankam.

Odločitev bo tako zdaj padla v nedeljo v Kamniku, kjer pa je Calcit suvereno dobil obe domači tekmi. Peto finalno tekmo za naslov odbojkarskih prvakinj za sezono 2012/13 si boste lahko ogledali tudi v televizijskem prenosu na TVS 2 in MMC-ju.

FINALE, četrta tekma

NOVA KBM BRANIK
- CALCIT VOLLEYBALL 2:2
3:1 (21, -22, 6, 19)

Nova KBM Branik: Mlakar 22, Blagne 2, Kučej 18, Kaučič, Andreyko 3, Igličar 13, Najdič 1, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković, Hutinski 12.
Calcit Volleyball: Guštin 8, Turnšek 9, Podlesnik, Handanović, Ljubetić, Kramolc 7, Lenarčič, Starčević 13, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 10, E. Mori 1

Peta tekma, nedelja ob 17.00:
CALCIT VOLLEYBALL - NOVA KBM BRANIK

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na 3 zmage.

Peta tekma bo dala odbojkarske prvakinje