Trener Merkurja Maribor Sebastijan Škorc. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Merkurja Maribor Sebastijan Škorc. Foto: www.alesfevzer.com

Ekipa iz Horodoka ima v svojih vrstah kopico ukrajinskih reprezentantov, med drugim tudi nekdanjega igralca Maribora Jevgenija Kisiljuka, poleg tega pa še dva kakovostna tujca. Kot se je izkazalo, je bila za moštvo Sebastijana Škorca prevelik zalogaj.

Mariborčani so imeli težave v vseh elementih odbojkarske igre, dosegli niso nobenega asa, tekmeci deset, velika razlika je bila tudi v bloku (2:16).

Štajerci so bili že na začetku tekme nemočni. Ukrajinci so jih ustavili z blokom, v prvem nizu so jih dosegli kar sedem, v napadu pa sta odlično igrala Kisiljuk in hrvaški reprezentant Ivan Raić.

Za odtenek bolje so se držali v drugem nizu, ko pa so tekmeci pritisnili s servisom, je bilo odpora konec. Gostitelji so povedli s 16:8 in visoko prednost ohranili, pozneje pa brez težav dobili tudi tretji niz.

Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Mariboru.

V odločilnem nizu 18:16

Odbojkarji Panvite so sezono začeli z dvema zmagama v državnem prvenstvu, solidno formo pa so želeli potrditi tudi na tekmi evropskega pokala. Delno jim je to uspelo, po preobratu, zaostajali so namreč z 0:2, so se pred polno dvorano oziroma 550 gledalci veselili zmage.

V odločilnem petem nizu so povedli s 6:2, videti je bilo, da se zanesljivo približujejo zmagi, toda tekmec se je vrnil v igro in izenačil. V končnici so bili vnovič bolj zbrani gostitelji, ki so najprej zapravili dve zaključni žogi in nato eno ubranili. Tekmo je s točko za 18:16 končal Jakob Rojnik, ki je bil z 19 točkami najučinkovitejši igralec svoje ekipe.

Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Kokkoli.

Pokal evropskega izziva, 1. krog

Prvi tekmi:
EPICENTR HORODOK (UKR) – MERKUR MARIBOR (odigrano na Poljskem)
3:0 (12, 16, 18)

Epicentr-Podoljani Horodok: Fomin, Drozd 9 (5 blokov), Ostapenko, Kisiljuk 17 (4 asi, 5 blokov), Raić 12 (2 asa, 1 blok), Koval, Semenjuk, Didenko 2 (2 asa), Jevstratov, Tomin 1, Sidorenko, Rohozin 8 (1 as, 5 blokov), Penčev 6 (1 as), Naložnij.

Merkur Maribor: Jevšnik, Vodušek, Pernuš, Adžović 6 (1 blok), McConnell 8, Bračko 4, Kumer, Kržič, Leva, Fink 3, Najdič, Iršič, Toplišek, Peruničić 1 (1 blok).


PANVITA POMGRAD – TIIKERIT (FIN)
3:2 (-19, -20, 22, 24, 16)

Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 11, Avšič, Drvarič 2 (2 asa), Vrabl, Suhadolnik, Rojnik 19 (1 as, 1 blok), Kovačič 1, Legen 3 (1 blok), Milovanović 17 (3 asi), Bedrač 9 (1 blok), Fužir 11 (1 blok), Novak.

Tiikerit Kokkola: Mäkiluoma, Thiessen 20 (2 asa, 1 blok), Väänänen, Storgard, Försti 5 (4 bloki), Mäkinen 11 (1 blok), Lahti 13 (1 as), Tupeli, Lepälä 11 (3 as, 1 blok), Rekomaa 10 (3 bloki), Saviaro.