Selektor slovenske moške reprezentance je zelo zadovoljen z igro Blejcev. Foto: MMC RTV SLO
Selektor slovenske moške reprezentance je zelo zadovoljen z igro Blejcev. Foto: MMC RTV SLO
Tine Urnaut
Po mnenju Hribarja bi Tine Urnaut, ki zdaj igra za grški Olympiacos, ogromno pripomogel k uspehom ACH Volleyja. Foto: Iztok Novak
ACH Volley
Lahko Blejci res sežejo do četrtfinala? Foto: MMC RTV SLO
Blejci v Beauvaisu razblinili vse dvome

Gregor Hribar je slovensko reprezentanco vodil že leta 2001, ko se je ta prvič uvrstila na evropsko prvenstvo, na katerem bo nastopila tudi prihodnje leto v Turčiji. Od leta 2003 je podpredsednik Zveze odbojkarskih trenerjev Slovenije, je pa tudi profesor športne vzgoje na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Dolgoletni kapetan Odbojkarskega kluba Kamnik je v pogovoru za MMC strnil vtise s torkovega srečanja proti Beauvaisu ter pokomentiral uspehe ACH Volleyja v letošnji sezoni.


Kako ste videli tekmo proti Beauvaisu?
Pred srečanjem sem napovedal, da bo 3:1 za ACH, čeprav je tekma v gosteh v Ligi prvakov vedno težka. Na gostovanjih je vedno treba posebej paziti na obrambi, torej blok in kontranapade, in prav zaradi boljše igre v obrambi mislim, da so na koncu slavili Blejci. Spet je bil zelo dober Jasmin Čuturić, hvalabogu se je prebudil tudi Mitja Gasparini in pripomogel ogromno k tej zmagi, ki se je napovedovala že prej, saj se je videlo, da Blejci ne bodo šli v Francijo le igrat.

Ekipa ACH Volleya je vsako leto močnejša, letos pa je veliko pridobila še s trenerjem Glennom Hoagom ...
On je velik strokovnjak in ima uspehe že od prej. To je zagotovo še ena kvaliteta več za ACH, žal pa v ekipi ni več Tineta Urnauta, s katerim bi bila ta ekipa še veliko močnejša.

Odbojka je iz meseca v mesec bolj v modi, lahko govorimo o fenomenu ACH Volleyja?
Se strinjam, ACH Volley je trenutno vlečni konj slovenske odbojke. Če bi kdo pred leti dejal, da bo Hala Tivoli polna na odbojkarskih tekmah, bi se vsi, ki že nekaj časa delamo v tem športu, verjetno le nasmejali. A to je realnost, veliko ljudi prihaja gledat in navijat, čeprav smo že pred sedmimi, osmimi leti naredili velik uspeh z reprezentanco, ki ga dosegamo tudi sedaj.

Če danes ne vidimo senzacije na Dunaju, potem bodo Blejci zagotovo igrali v 1/8 finala Lige prvakov. Je to morda celo večji uspeh kot naslov prvaka pokala Top teams?
Dejstvo je, da tekmovanje Top teams ni na tako visoki ravni, zagotovo je lažje priti na zaključni turnir četverice, kot pa v Ligi prvakov med najboljših šestnajst. Konec koncev pa tudi ni lahko osvojiti Top teams.

Večina reprezentance je sestavljena iz odbojkarjev ACH Volleyja, vas je kdo posebej navdušil v letošnji sezoni?
Matija Pleško skorajda letos ni igral, upam, da bo še dobil priložnost, da se izkaže. Andrej Flajs zadnje čase dobiva več priložnosti, je soliden, Davor Čebron je bil poškodovan, tako da je malo igral le na zadnji tekmi, Alen Pajenk postaja standardni član in mi je zelo všeč, da veliko igra, Mitja Gasparini pa je, odkar se je klub razšel s Sašem Gadnikom in je ekipa ostala z enim korektorjem, prisiljen igrati več, a to priložnost izkorišča, saj prikazuje izjemno dobre igre. Matevž Kamnik je tudi dobro začel sezono, pa se je potem poškodoval. Rok Satler po mojih informacijah zelo dobro trenira, na tekmi pa še ne pokaže vsega. Ne igrajo vsi, a v ekipi, ki ima toliko kvalitetnih igralcev je logično, da ne morejo vsi dobiti veliko minutaže.

Kam sami uvrščate Blejce v Ligi prvakov?
Težko je reči, kje je letošnji limit, a sam sem opazil velik napredek v obrambi, igra je veliko bolj stabilna kot na uvodnih tekmah in zdaj bomo videli, kakšen je domet te ekipe. Med šestnajst najboljših bodo prišli, po mojem mnenju, pa se lahko uvrstijo tudi med osem. Kaj več pa bi bilo že presenečenje.

Anže Blažič

Blejci v Beauvaisu razblinili vse dvome