V lanski sezoni je moška ekipa Calcita Volleyja osvojila pokalno lovoriko, v državnem prvenstvu pa je bil ACH Volley v finalni seriji premočen (3:0 v zmagah). Foto: Klemen Brumec
V lanski sezoni je moška ekipa Calcita Volleyja osvojila pokalno lovoriko, v državnem prvenstvu pa je bil ACH Volley v finalni seriji premočen (3:0 v zmagah). Foto: Klemen Brumec

Po lanski sezoni, ki po nenadnem odhodu Nika Mujanovića in poškodbi Črtomirja Bošnjaka ni potekala po željah, je glavni pokrovitelj oklestil proračun, zato ekipa zdaj sloni predvsem na slovenskih odbojkarjih, pomagala pa bosta dva tujca, kubanski sprejemalec in nigerijski korektor, na katerega trener Gašper Ribič še čaka. "Zapleta se pri dovoljenju za prihod v EU. Upam, da se bo hitro vklopil v ekipo. Za zdaj gre sicer vse po načrtu z izjemo poškodbe Jurija Omana, enega od treh mladincev, ki so konec avgusta igrali na evropskem prvenstvu U-20. Že tam ni bil v dobrem stanju, zdaj pa kakšen mesec dni ne bomo mogli računati nanj."

Sorodna novica Novi kapetan ACH-ja Kovačič: Imamo močnejšo ekipo kot lani

UCLA kar 21-kratni prvak študentske lige
V nedeljo je Calcit Volley v domači dvorani odigral tekmo s selekcijo priznane ameriške univerze UCLA iz Kalifornije, ki je bila kar 21-krat prvak lige NCAA, vodi pa jo John Speraw, tudi selektor ZDA, ki je na olimpijskih igrah v Parizu osvojila bronasto medaljo. "Speraw je tudi sam igral na univerzi UCLA, zadnji dve leti pa je ekipo popeljal do naslova prvaka. Gre za zelo cenjeno univerzo, tudi zaradi vseh športnih uspehov. Veliko olimpionikov je študiralo tam, tudi zdajšnji selektor ameriške ženske reprezentance Karch Kiraly, z ZDA (kot igralec) zlat na olimpijskih igrah v letih 1984 in 1988. Leta 1996 je osvojil zlato olimpijsko medaljo na mivki, pred tremi leti pa kot selektor še zlato olimpijsko medaljo v Tokiu."

UCLA je v Sloveniji sicer odigrala že tretjo tekmo, prvi dve je izgubila, z Mariborom 3:1, s Triglavom 3:0 (odigrali so še dodatno še dva niza, ki so ju dobili gostje, pri čemer je trener Triglava Sašo Rop igral pretežno z mladimi letnikov 2003–2006).

Cilj Calcita bo polfinale DP-ja
Državno prvenstvo se bo tako za moške kot za ženske začelo 5. oktobra. Če bo pri ženskah v vlogi prvih favoritinj spet Calcit Volley, pa kamniška moška ekipa tokrat težko računa na sam vrh. Prvi odgovor bo dala že kar uvodna tekma, ko v Kamnik v 1. krogu prihajajo branilci naslova, ACH Volley. "Zanesljivo bodo v vlogi velikega favorita, sploh če se jim pridruži še Matej Kök. Za nas bo cilj uvrstitev v polfinale DP-ja, kakšna skrita želja pa morda sega še višje. Predvsem želim, da bi svojo filozofijo rad prenesel na fante in da bi čim bolj napredovali. Pomembno bo tudi, da ne bo poškodb. Čakamo vrnitev sprejemalca Črtomirja Bošnjaka, ki se po poškodbi kolena počasi vrača. Decembra naj bi začel trenirati, vesel bom, če bo do konca sezona že nared za tekme."