Jani Kovačič je novi kapetan slovenskih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Jani Kovačič je novi kapetan slovenskih prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

Dva olimpijca iz Pariza bosta letos nosila ljubljanski dres. Poleg prostega igralca je to še Sašo Štalekar, ki je zaostril konkurenco v bloku. Visoki odbojkar je v Ljubljano prišel iz Berlina. "Imamo močnejšo ekipo kot lani. Lani smo trenirali z 12 igralci, letos pa nas je 14. Imamo dva libera, štiri blokerje," je dejal Kovačič.

Državni prvaki bodo igrali tudi v elitni Ligi prvakov, v domačem prvenstvu in srednjeevropskem tekmovanju pa sta cilja naslov prvaka. Trener Matjaž Hafner ima šele s tem tednom na pripravah vse igralce, med njimi šest novih okrepitev.

"Imamo širok kader. Mislim, da bodo vsi igralci imeli zadostno minutažo, gotovo pa bo treba slej ko prej najti nosilce igre, ki bodo na igrišču v pomembnih trenutkih," je za TV Slovenija dejal Hafner. O odhodu Gjorgijeva je dodal: "Res je bil izjemen vodja ekipe in ga bo težko nadomestiti v takšni meri, ampak mislim, da bomo našli pravega igralca ali pa več igralcev, ki bodo prevzeli njegovo delo."

Odlični makedonski korektor je po treh letih zapustil Slovenijo, je pa na tem položaju ACH našel okrepitev. Iz Teherana je prišel Amir Golzadeh. 21-letni korektor je z iransko reprezentanco do 21 let lani postal svetovni prvak in je bil izbran za najboljšega igralca tekmovanja. Zdaj se bo dokazoval pri slovenskih prvakih.

"Ima potencial, da bo enkrat eden najboljših korektorjev, tako da se že veselimo nove sezone," je pristavil Kovačič, novopečeni kapetan, ki bo prvič v tej vlogi konec tedna na pripravljalnih srečanjih v Italiji.

ACH Volley s širokim kadrom želi še precej izboljšati lanske dosežke