Bruno Najdič še ne ve, kako močno ekipo bo imel na voljo jeseni. Foto: BoBo
Bruno Najdič še ne ve, kako močno ekipo bo imel na voljo jeseni. Foto: BoBo

V Pokalu challenge bodo odbojkarice Kamnika igrale z moštvom Franches-Montagnes, medtem ko Kamničane čaka Jedinstvo iz Brčkega.

Z današnjim žrebom so bili nekoliko manj zadovoljni v taboru Nove KBM Branika, saj Mariborčanke čaka tretjeuvrščena ekipa švicarskega prvenstva. Ta ovira je premostljiva, nato pa Mariborčanke čaka v tretjem krogu Uraločka iz Jekaterinburga, ki pa ni več na ravni nekdanje slave.

"Dokler sami ne bomo natančno vedeli, s kakšno ekipo bomo štartali v novo sezono in v kakšni zasedbi bodo Švicarke, je težko kar koli napovedovati. Konkretnejši v svojih napovedih bomo lahko septembra, še bolj pa oktobra," je povedal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič. Mariborčanke bodo proti Švicarkam prvo tekmo drugega kroga pokala CEV igrale v svoji dvorani, v času od 22. do 24. oktobra, povratno tekmo pa teden dni pozneje v Könizu.

Bolj zadovoljni so Kamničani, ki jih najprej čaka pot v Brčko, povratna tekma pa bo v Kamniku. Ob morebitni zmagi bi se odbojkarji Calcita v tretjem krogu pomerili z boljšim iz dvoboja med avstrijskim Gradcem in madžarskim Kaposvarjem, ki sta prav tako ekipi, ki ju je po mnenju strokovnega štaba mogoče premagati.
"Reči moram, da nam je bil žreb kar naklonjen, saj so tako Jedinstvo iz Brčkega kot Gradec ali Kaposvar realno premagljivi, vendar bo to odvisno tudi od tega, kako močno ekipo nam bo uspelo sestaviti. Za zdaj iščemo še enega organizatorja igre, sprejemalca in predvsem močnega korektorja. Če bomo v tem iskanju uspešni, se v Pokalu challenge lahko prebijemo do četrtfinala," je žreb v Luxembourgu komentiral trener Calcita Marko Brumen.

"Vemo, da je naša ekipa s Franches-Montagnesom igrala že v pretekli sezoni in da je zmagala, toda v tem trenutku niti mi ne vemo, v kakšni zasedbi bomo krenili v novo sezono, niti ne vemo, kako močno ekipo bodo v njej imele Švicarke. Na roke nam ne gre to, da bo prva tekma v Kamniku, toda če nam bo uspelo realizirati tisto, kar načrtujemo, si lahko obetamo preboj v tretji krog Pokala challenge," pa meni Gašper Ribič, ki bo v prihodnji sezoni vodil slovenske pokalne zmagovalce. V Pokalu challenge bodo v obeh konkurencah prve tekme drugega kroga od 10. do 12. decembra, povratne pa teden dni pozneje.

ACH Volley bo svoje nasprotnike dobil na žrebu prihodnji petek.