Nika Markovič. Foto: OZS
Nika Markovič. Foto: OZS

Vandoeuvre Nancy je v gosteh slavil nad Venellesom z 1:3 (20, -28, -20, -23), Nika Markovič je bila s 23 točkami in 59-odstotnim napadom najuspešnejša posameznica na tekmi, zato ji ni ušel naziv MVP. Med 12 ekipami je Vandoeuvre Nancy na lestvici enajsti (7 zmag, 11 porazov).

V turškem prvenstvu je Saša Planinšec še vedno eden najpomembnejših členov Galatasarayja, ki je z zmago nad Karayollarijem osvojil nove tri točke. Slovenska blokerka je dosegla devet točk, šest z napadom in tri z blokom.

V Grčiji je bil v soboto na sporedu obračun Panathianikosa in Olympiakosa, s 3:1 je bil uspešnejši prvi. Z dobro igro se je v vrstah zmagovalcev izkazal Sašo Štalekar, ki je prispeval devet točk, štiri z napadom, v katerem je bil 100-odstoten, kar pet pa z blokom.

Sašo Štalekar. Foto: OZS
Sašo Štalekar. Foto: OZS

Na drugi strani mreže je Alen Pajenk zbral osem točk, trikrat je prebil blok tekmecev, trikrat blokiral in dodal še dva asa.

V 9. krogu drugega dela italijanskega prvenstva je Rok Možič z Verono gostil Modeno in po hudem boju s soigralci klonil z 1:3 (-21, -25, 28, -21). Možič je zbral 24 točk, od tega 21 z napadom.

Piacenza Tončka Šterna je morala v gosteh s 3:1 priznati premoč Tarantu, slovenski korektor pa je dobro izkoristil priložnost, ki mu jo je trener ponudil predvsem v 3. in 4. nizu ter vknjižil 15 točk. V napadu jih je ob 50-odstotni uspešnosti nanizal 13, po eno je dodal s servisom in blokom.

Na lestvici italijanske lige vodi Perugia (18 zmag, 2 poraza) s 55 točkami. Piacenza je sedma (9 zmag, 10 porazov) z 28 točkami, Verona pa predzadnja (8 zmag, 12 porazov) z 21 točkami.