Moniko Potokar in soigralke ta teden čakata dve izjemno težki tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Moniko Potokar in soigralke ta teden čakata dve izjemno težki tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Ribič
Trener Gašper Ribič dobro pozna Italijanke. Foto: www.alesfevzer.com
Potokarjeva odlično pozna italijansko odbojko

Novara je v letošnjem italijanskem državnem prvenstvu dobila vse štiri tekme, v Ligi prvakinj pa je v prvem krogu izgubila proti turški ekipi VakifBank Istanbul.

Ekipa iz Novare je po lanski sezoni, ko je v A-1 ligi osvojila drugo mesto, prevetrila svojo ekipo. Od ekipe, ki je lani začenjala tekme, ni več Američank na sprejemu, Kimberly Hill in Alexandre Rose Klineman, ki sta ju zamenjali Caterina Bosetti in Portoričanka Aurea Cruz. Menjava pa je tudi na korektorskem položaju. Namesto Hrvatice Katarine Barun igra zdaj njena rojakinja Samanta Fabris, novinke so tudi Srbkinja Tatjana Malešević, Belgijka Helene Rousseaux in Poljakinja Magdalena Wawrzyniak.

Z igro Novare se je že dobro seznanil Gašper Ribič, trener slovenskih državnih prvakinj. V prejšnjem krogu italijanskega prvenstva so sredine nasprotnice calcitovk v Ligi prvakinj s 3:1 premagale Modeno, za katero igra nekdanja calcitovka Lana Ščuka.

Ribič in Potokarjeva opozarjata na Fabrisovo
"Čeprav Novara ne igra prav dolgo v tej zasedbi, je zelo uigrana. Dejstvo je, da bo zelo pomembno, kako bomo servirali. Če nam jih bo s servisi uspelo spraviti v težave, nam bo lažje tudi v napadu, sicer pa je to vedno recept, kako doseči zmago. V različnih rotacijah bomo skušali izvajati pritisk na njihove sprejemalke. Italijanke imajo v svoji ekipi dve igralki, ki imata skok servis, zato smo na zadnjih treningih veliko pozornosti namenili tudi temu elementu igre, kajti v slovenski ligi ni veliko igralk, ki bi na ta način izvajale začetne udarce. Seveda bo treba zaustaviti njihove najboljše napadalke, predvsem Fabrisova je v tem elementu igre zelo dobra," je dejal Ribič, ki bo s svojimi varovankami le tri dni pozneje v dvorani Tivoli igral slovenski derbi z Novo KBM Branikom.

"Letošnja ekipa Novare je precej drugačna od lanske, vendar je isti trener, zato se način njihove igre ni veliko spremenil. Menim, da ima VakifBank najboljšo ekipo v naši skupini, zato me poraz Novare v Istanbulu ni presenetil, vendar gre za zelo dobro ekipo, kar dokazuje z zmagami v italijanskem prvenstvu. Odlična je Fabrisova, ki je skočna, močna na korektorskem položaju, imajo pa tudi zelo dober blok. Skratka, ekipa je sestavljena iz odličnih posameznic in je boljša od poljskega Sopota. Igrati bomo morale svojo igro, sproščeno in v njej uživati. Vemo, da so na papirju boljše od nas, zelo pomembna pa bo sama priprava na tekmo," je dodala Monika Potokar, ki je lani igrala za italijanski Forli in je ob Oliveri Kostić, lani igralki Modene, edina, ki je že igrala proti Novari.

SKUPINA B, 2. krog, sreda ob 20.30:
NOVARA - CALCIT LJUBLJANA

Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.


ATOM TREFL SOPOT - VAKIF BANK CARIGRAD
0:3 (-17, -20, -18)

Potokarjeva odlično pozna italijansko odbojko