Slovenija lovi vozovnico za evropsko prvenstvo, ki bo od 26. septembra do 4. oktobra v Belgiji in na Nizozemskem. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija lovi vozovnico za evropsko prvenstvo, ki bo od 26. septembra do 4. oktobra v Belgiji in na Nizozemskem. Foto: www.alesfevzer.com
Metod Ropret
"Lanska sezona je pokazala, da lahko naša ženska reprezentanca igra proti vsaki ekipi. Prepričan sem, da bomo Francozinjam najmanj enakovredni, pričakujem pa, da se bomo tudi z žensko reprezentanco prvič uvrstili na evropsko prvenstvo," pa je o uspehu slovenskih odbojkaric prepričan Metod Ropret, predsednik Odbojkarske zveze Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija bo v soboto ob 16.00 najprej gostovala v Franciji, nato pa se bo prihodnji petek z njimi pomerila še v Mariboru.

"Ko smo lani izvedeli, da bomo v dodatnih kvalifikacijah igrali s Francozinjami, sem dejal, da je to za nas najslabša možnost. Tudi danes mislim isto," je dejal Bruno Najdič, ki drugo sezono vodi slovensko žensko člansko reprezentanco.

V Bakuju kot v Alcatrazu
Slovenija se je za Francozinje pripravljala tudi v Azerbajdžanu. "Prvi teden je bil bolj uvajalen, saj smo morali videti, v kakšen stanju so igralke. V Mariboru smo naredili temelj za dobro delo v Bakuju. Nekdo od domačinov je dejal, da smo bili kot v Alcatrazu, saj razen dvorane in hotela nismo videli nič drugega, toda mi smo šli v Azerbajdžan delat. Mislim, da smo naredili veliko. Imeli smo odlične pogoje za delo. Praktično ves dan smo imeli na voljo dvorano, fitnes, savno, odigrali pa smo tudi tri pripravljalne tekme z domačo reprezentanco. Od lani smo nekatere stvari spremenili, veliko smo kombinirali in prišli do obrisa ekipe, ki bo igrala v Franciji," je nadaljeval Najdič, ki ni želel izdati, kako so se končale tekme z Azerbajdžankami.

Francozi so skrivnostni
"Se oproščam, ampak naredil se bom Francoza, tako kot delajo tudi oni. Čeprav smo se trudili po vseh kanalih, da bi dobili kakšne podatke z njihovimi tekmami s Švico, nam tega ni uspelo. Vendar določene podatke o njihovi igri imamo. Poznamo njihove igralke, vemo, da jim ustreza hitra igra, toda bolj kot z njihovo igro se bomo morali ukvarjati s svojo. Če nam bo uspelo zaustaviti dve njihovi najboljši napadalki, se z njimi da igrati,
" je o pričakovanjih na tekmah s Francozinjami na kratko spregovoril slovenski selektor.

Pred leti je v Franciji igrala tudi kapetanka ekipe Marina Cvetanovič, ki je v letošnji sezoni igrala v italijanski A-2 ligi. Zanjo je bilo najpomembneje, da je po lanski hudi poškodbi odigrala celotno sezono.

"S telesnega vidika mi je bilo veliko lažje. Ker bomo skupaj že drugo leto, se to pozna tudi na naši igri. Mislim, da smo v primerjavi z lani napredovale, medtem ko je vzdušje v ekipi še boljše, pa že lani je bilo odlično. Prav vse igralke si z dušo in srcem želimo, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo. V preteklosti smo s Francozinjami že igrale in čeprav gre zdaj za drugačno, pomlajeno reprezentanco, bo šlo za neugodne nasprotnice," je povedala Cvetanovičeva.

Slovenska ženska reprezentanca

Organizatorke igre: Mojca Božič (Calcit Volleyball), Sara Najdič (Nova KBM Branik).

Sprejemalke: Monika Potokar (Volley 2002 Forli, Italija), Anja Zdovc (Venelles, Francija), Marina
Cvetanovič (Corpora Aversa, Italija), Živa Recek (Florida Gators, ZDA), Sara Valenčič (Luka Koper).

Korektorica: Iza Mlakar (Nova KBM Branik).

Blokerke: Sara Hutinski (Venelles, Francija), Saša Planinšec (obe Nova KBM Branik), Elena Kučej (Calcit Volleybal).

Prosti igralki: Katja Medved (Alba Blaj, Romunija).

Selektor: Bruno Najdič, pomočnik selektorja: Matjaž Hafner, kondicijski trener: Goran Mladenič, statistik: Sebastjan Mavrič, fizioterapevtka: Mihela Planinšec.