Prenovljena dvorana Tabor. V petek zvečer je bilo v njej skoraj 3000 gledalcev na tekmi Slovenija – Egipt. Foto: BoBo
Prenovljena dvorana Tabor. V petek zvečer je bilo v njej skoraj 3000 gledalcev na tekmi Slovenija – Egipt. Foto: BoBo

Obnova se je tudi zaradi dodatnih del namreč zavlekla, prav tako bo precej dražja, kot so sprva načrtovali. Prva faza obnove skoraj 40 let stare dvorane Tabor je zajemala ureditev kletne etaže, garderob in sanitarij ter spremljevalnih prostorov. Zgradili so povezovalne hodnike na južni, severni in zahodni strani objekta, dvigala, boljša je energetska učinkovitost stavbe. Nova je tudi notranja oprema, uredili so okolico in kanalizacijo, a zaradi dodatnih del se je obnova podaljšala, saj je nov tudi sistem požarne zaščite in nadomestni pogonski agregat.

Sorodna novica Odbojkarji v Mariboru zanesljivo ugnali Egipčane

Podžupan Samo Peter Medved: "Dodatna dela so povezana predvsem s sodobnejšima semaforjema, ki v prvotnem načrtu nista bila v takšni obliki. Treba je bilo namestiti tudi nov pogonski agregat, zraven je še veliko drobnih izboljšav, saj so bili objekti zelo zastareli." Posledično je bila obnova za milijon dražja.

Končne številke še niso znane, a obnovitvena dela so ocenjena na 5,2 milijona evrov; 3,2 milijona je zagotovila država, dva milijona občina. Da so zdaj razmere za športnike neprimerno boljše, poudarja Boštjan Tancer, direktor podjetja Šport Maribor, ki upravlja dvorano: "Verjamem, da bo dvorana zanimivejša za organizacijo resnejših tekmovanj."

Saša Planinšec zadovoljna s pripravljalnim obdobjem

Kdaj bi lahko začeli drugo fazo obnove, ki bi zajemala ureditev vzhodnega prizidka z dodatnimi spremljevalnimi prostori in novimi sedeži v dvorani, ni jasno, saj zanjo še ni zagotovljenega denarja, občina pa si želi še prej obnoviti sosednjo Ledno dvorano. Bo pa dvorana Tabor zdaj lahko gostila tekme višje ravni, prav tako bo eno od osrednjih prizorišč Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo Maribor gostil julija prihodnje leto.

Danes bo v dvorani Tabor spet živahno dogajanje: odbojkarji, ki se pripravljajo na domače svetovno prvenstvo, bodo ob 16. uri igrali proti Turčiji, ženska odbojkarska reprezentanca pa bo ob 19.30 odigrala kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo proti Avstriji.