Slovenija je na treh evropskih prvenstvih, na katerih je sodelovala, vknjižila 11 porazov. Zmage še nima. Foto: EPA
Slovenija je na treh evropskih prvenstvih, na katerih je sodelovala, vknjižila 11 porazov. Zmage še nima. Foto: EPA
Selektor Vuković ocenil žreb za EP

Sloveniji so bile kroglice dokaj naklonjene, saj se bo pomerila z Avstrijo, Srbijo in Turčijo. Izbranci Veselina Vukovića bodo svoje tekme predtekmovalne skupine A igrali na Dunaju. V četrtfinale se neposredno uvrsti zmagovalec skupine. Drugo- in tretjeuvrščena moštva bodo v medsebojnih dvobojih odločala še o preostalih četrtfinalistih.

Vuković: Priložnost bomo iskali proti Turkom in Avstrijcem
"Menim, da se lahko z vsemi enakovredno kosamo, predvsem proti Turkom in Avstrijcem pa bomo iskali priložnost, da dosežemo drugo mesto v skupini in se uvrstimo v nadaljnje tekmovanje," je povedal Črnogorec na klopi Slovenije.

"Srbov je na Dunaju več kot Avstrijcev. Turki po številu gotovo zaostajajo, Avstrijci so domačin, ki se je organizacije lotil izredno natančno, tako da pričakujem, da bodo imeli tudi oni veliko spodbudo. Ravno tako pa si želim, da bi imeli spodbudo tudi mi," se velikega obiska nadeja selektor, ki ceni prav vse tekmece: "Avstrijci sicer nimajo visokega rejtinga, toda so domačini in bodo imeli ugodnosti, ki gostiteljem vedno pripadajo. Turki iz leta v leto napredujejo, v kvalifikacijah so namučili Italijane, nato pa izločili Grke. O Srbih pa tako ali tako ni treba izgubljati besed. So udeleženci svetovnega prvenstva, ena najboljših ekip na njem, s tretjim mestom pa tudi najboljša evropska ekipa."

"Avstrijci res igrajo v interligi, toda njihovi rezultati niso realni. Na prvenstvu bodo povsem drugačna ekipa, že udeležba v ligi pa kaže, kako resno so pristopili k projektu evropskega prvenstva," neprepričljive igre avstrijskega moštva v srednjeevropski ligi niso zameglile pogleda slovenskemu selektorju.

Skupine:
A: (Dunaj): Avstrija, Srbija, Slovenija, Turčija
B: (Karlovy Vary): Češka, Rusija, Portugalska, Estonija
C: (Innsbruck): Francija, Italija, Finska, Belgija
D: (Praga): Poljska, Bolgarija, Slovaška, Nemčija

Selektor Vuković ocenil žreb za EP