Tine Urnaut je v članski vrsti debitiral pri 17 letih, zdaj pa je že postal reprezentančni kapetan. Foto: EPA
Tine Urnaut je v članski vrsti debitiral pri 17 letih, zdaj pa je že postal reprezentančni kapetan. Foto: EPA
Gregor Hribar
Gregor Hribar je prepričan, da Slovencem vsaj tretje mesto ne bi smelo uiti. Foto: MMC RTV SLO
Alen Šket
Poleg igralca Olympiacosa bo največje breme ležalo na ramenih igralcev ACH Volleyja. Foto: Iztok Novak
Pred odbojkarji kvalifikacije za SP

"Vsi v ekipi se zavedamo, da bomo morali na vseh tekmah dati vse od sebe in odigrati na visoki ravni, če želimo doseči zastavljeni cilj, to je uvrstitev v tretji krog tekmovanja," pravi kapetan ekipe Tine Urnaut, ki je že pri 20 letih postal kapetan izbrane vrste. V mestecu Esposende, kraj blizu Povoe de Varzima, se bo Slovenija v 2. krogu kvalifikacij pomerila z reprezentancami Grčije, Romunije, Danske in gostiteljice turnirja.

Odločala bo obramba in psihološka moč
"Na zadnjih tekmah se je pokazalo, da smo se dobro ujeli v bloku, dobro smo zaigrali tudi v obrambi, nekaj rezerv pa imamo še pri sprejemu," je trenutno pripravljenost in odlike slovenske igre ocenil Alen Šket. Cilj slovenske reprezentance na kvalifikacijskem turnirju je jasen, uvrstitev v naslednji krog tekmovanja.

"Sposobni smo igrati na visoki ravni, vendar pa moramo tako raven obdržati na celotni tekmi in ne le v enem nizu. Zdržati bo treba tudi psihološko in se boriti za vsako točko," meni Urnaut, ki je bil zadovoljen s prikazanim na petih pripravljalnih tekmah.

Grčija korak pred ostalimi
Grki so favoriti skupine G, s Portugalci imajo Hribarjevi varovanci kar nekaj pozitivnih izkušenj v zadnjem obdobju, v boj za napredovanje bi se morali vmešati tudi Romuni, medtem ko Danci kotirajo najslabše.

V slovenski reprezentanci ne skrivajo, da bi bili najbolj zadovoljni z drugim mestom v skupini, ki bi jih v tretjem krogu vodilo v Srbijo, toda selektor Gregor Hribar opozarja: "Na takih turnirjih ne moreš kalkulirati, ker se ti hitro lahko negativno obrestuje."

KVALIFIKACIJE ZA SP (M), 2. DEL
SKUPINA G, Povoa de Varzim

Sreda:
GRČIJA - SLOVENIJA
PORTUGALSKA - DANSKA

Četrtek:
SLOVENIJA - ROMUNIJA
PORTUGALSKA - GRČIJA

Petek:
DANSKA - GRČIJA
PORTUGALSKA - ROMUNIJA

Sobota:

SLOVENIJA - DANSKA
GRČIJA - ROMUNIJA

Nedelja:
ROMUNIJA - DANSKA
SLOVENIJA - PORTUGALSKA

T. G.

Pred odbojkarji kvalifikacije za SP